Den Haag, Waldeck Pyrmontkade 872

2518 JS

Zuid-Holland

€ 3.750.000
(K.K. (geen btw van toepassing))
Verkocht
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
  • Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872 Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872 Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872 Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872 Kantoorpand - Den Haag - Waldeck Pyrmontkade 872
Foto's 14

Omschrijving

Deze investeringsmogelijkheid omvat een herontwikkelingsmogelijkheid in high-end woonappartementen. Momenteel in gebruik als een multi-tenant kantoorgebouw, verhuurd aan totaal 3 huurders met aflopende huurovereenkomsten binnen 15 maanden, in het centrum van Den Haag met een groot herontwikkelingspotentieel. Het gebouw is gesitueerd in de wijk “Zeeheldenkwartier” tegen de wijk “Duinoord” aangelegen, welke zeer prestigieuze woonwijken zijn. Deze omgeving kenmerkt zich als een gewilde woonomgeving met een verscheidenheid aan winkels en lunchgelegenheden op loopafstand.

De locatie is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A12 die verbinding biedt met de snelweg A4 tussen Rotterdam en Amsterdam. Het gebouw bevindt zich tevens in de directe nabijheid van Den Haag Central Station en Hollands Spoor. De bereikbaarheid is daarom zowel met de auto als openbaar vervoer goed. Het (Scheveningen) strand is slechts een korte “fietstocht” verwijderd en kan worden bereikt binnen 15 minuten.

Onderzoek heeft geleerd dat herbestemming van het gebouw naar wonen wordt toegejuicht door de gemeente. Plannen voor herontwikkeling met een mix van commerciële ruimte op de begane grond en souterrain en luxe appartementen op de verdiepingen worden beschreven in dit investeringsmemorandum.

Het gebouw bestaat uit een verhuurbaar vloeroppervlak van totaal 2.543 m² en 15 parkeerplaatsen op eigen achtergelegen terrein, te bereiken via een op afstand bedienbare overheaddeur. De bezettingsgraad is 100%.

HERONTWIKKELINGSPOTENTIEEL
Vanwege de locatie en de structuur van het gebouw biedt het grote mogelijkheden voor een transformatie naar wonen. In het eerste geschetste plan heeft de begane grond en souterrain een commerciële functie, de verdiepingen lenen zich tot transformatie naar luxe high-end appartementen. In het voorgesteld plan is er een extra 7e verdieping toegevoegd. Dit uitgewerkte ontwerp plan is reeds op hoofdlijnen door de welstand positief beoordeeld. Het plan behelst 28 appartementen variërend van 42 m² tot 95 m² (2 penthouses) gelegen op de 1e t/m 7e verdieping. Met een aantal aanpassingen aan de gevels is het mogelijk om een compleet ander "look and feel” te geven, met zonnige uitpandige balkons en inpandige loggia’s. Deze herontwikkeling is gefocust op het toevoegen van kwaliteit en ander gebruik van het gebouw. De transformatie betekent een uitgebreide renovatie van de gevel en het toevoegenvan veel glas voor de algehele ervaring van het gebouw als residentieel gebruik.

Verder komt er een extra topverdieping als zevende verdieping van circa 190 m2, die in gebruik zal zijn als twee penthouses met buitenterrassen. Het nieuwe totale metrage zal daarmee uitkomen op ca. 2.825 m². Deze herontwikkeling zal het huidige (verouderde) kantoorgebouw transformeren tot een kwalitatief hoogwaardig woonobject, waardoor het meer in lijn komt met de directe omgeving van het populaire en prestigieuze "mix-use" gebied Zeelheldenkwartier.

In de dataroom bevindt zich een notitie van HIT (Haags initiatieven team, DSO Gemeente Den Haag) en de welstand betreffende transformatie.

AANVAARDING
In huidige staat / "as is, where is", onder andere voorzien van:
- centrale verwarming;
- lift;
- te openen ramen;
- toiletgroepen per verdieping;
- indeling dmv scheidingswanden;
- systeemplafonds met verlichtingsarmaturen;
- diverse pantry’s.

MILIEU 
Elke aansprakelijkheid van verkoper jegens koper omtrent enige vorm van verontreiniging en/of aanwezigheid van milieugevaarlijke stoffen (bodem, grondwater, astbest e.d.) en/of aanwezigheid van ondergrondse olietanks, hoe ook genaamd en onder welke titel dan ook, wordt uitgesloten. Tevens vrijwaart koper verkoper voor alle aansprakelijkheid, hoe ook genaamd die uit de aanwezigheid van bodem- en of grondwaterverontreiniging in de onroerende zaak kan voortvloeien. Koper heeft het recht om de onroerende zaak te laten onderzoeken. In de dataroom bevindt zich een asbest/milieurapport.

BESTEMMINGSPLAN 
De huidige bestemming van het object is ‘kantoordoeleinden’. In de dataroom bevindt zich nadere informatie.

Het object is gelegen aan de Waldeck Pyrmontkade 872 te Den Haag in het “Zeeheldenkwartier”. Deze omgeving kenmerkt zich als een zeer gewilde woonomgeving met een verscheidenheid aan winkels op loopafstand.

PROCEDURE

Bij interesse en na kennismakingsprocedure, goedkeuring en ondertekening van de NDA zullen kandidaat-kopers de toegang worden verleend tot de dataroom. Bezichtigingen zullen uitsluitend op afspraak plaats vinden op de twee bezichtigingsdagen donderdag 3 mei tussen 12:00 en 16:00 uur en dinsdag 8 mei 12:00 en 16:00 uur . Kopers kunnen tot 15 mei 2018 16:00 uur een bieding doen op basis van de model koopbieding uit de dataroom.

In de week van 15 mei 2018 worden maximaal drie kandidaat-kopers uitgenodigd voor een gesprek op basis van uitgebrachte koopbieding, integriteit en kredietwaardigheid van koper. Hierop volgend zal met één van de drie kandidaat-kopers een koopovereenkomst worden gesloten op basis van concept koopovereenkomst uit de dataroom.

Levering pand: uiterlijk 14 juni 2018.

Pandinformatie

Land

Nederland

Soort pand

Kantoorpand

Laatste wijziging

27-6-2018

Perceeloppervlakte

785 m2

Nadere specificatie oppervlakte

VVO: circa 2.543 m²
BVO: circa 2.999 m²


Conform NEN 2580. 

Bouwjaar

1981

Contractinformatie

Volledig verhuurd

Huurders

  • Het kantoorgebouw is in zijn geheel verhuurd aan een drietal huurders. De huurperioden hiervan zijn kortlopend. Een overzicht van de huurcontracten bevinden zich in de dataroom.

    Over de resterende looptijd van 15 juni 2018 t/m 30 juni 2019 bedraagt de totale huurinkomsten minimaal € 292.687,- excl servicekosten en eventuele BTW (opslag).Hierin is geen rekening gehouden met eventuele verlengingen.

Huursom

€ 292.687

Vraagprijs

€ 3.750.000 K.K. (geen btw van toepassing)

Factor

12,90

Eigendomssituatie

Volledig eigendom

Kadaster

Gemeente 's-Gravenhage, sectie Z, nummer 1960

Dit object is reeds verkocht. Bent u op zoek naar een vergelijkbaar object, dan kunt de zoekfunctionaliteit gebruiken, of contact met ons.

Locatie

Waldeck Pyrmontkade 872

Extra hulp nodig?

Indicatieve rendementsberekening

Benieuwd of u de aankoop gedeeltelijk kunt financieren?

Zoekt u een betrouwbare partij voor het beheren van uw portefeuille?

Uw belegging goed verzekerd?

Wilt u onafhankelijk advies over de actuele waarde van dit object? Klik op de knop om een taxatie aan te vragen!

Vergelijkbaar aanbod

Image of Spectrum Invest portefeuille

Den Haag

Adres op aanvraag
Kamerverhuurpand
€ 3.750.000
Image of Den Haag, Van Marumstraat 20 & 20B

Den Haag

Van Marumstraat 20 & 20B
Woning / appartement
€ 265.000
Image of Schapenlaan 30

Den Haag

Schapenlaan 30
Woning / appartement
€ 155.000
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.