Rotterdam, Aegidiusstraat 78

Rotterdam, Zuid-Holland
€ 794.000 (k.k.)
Te koop
Kamerverhuurpand - Rotterdam - Aegidiusstraat 78
Foto's

Aegidiusstraat 78 Rotterdam, Zuid-Holland

€ 794.000
Te koop

Turn Key appartement met een oppervlakte van 138  (volgens BAG) in centrum Kralingen. De locatie is zeer gewild bij internationale studenten van Erasmus, Rotterdam Business School en Rotterdamdam School of Management. 

Het pand heeft zeven slaapkamers, een woonkamer en een eethoek en tevens twee badkamers en een ruime patio-tuin. 

Kamerverhuurvergunning op het pand, voor maximaal zeven bewoners.

Extra info: 

 • Verhuurwetgeving in Rotterdam is strikter geworden en verhuurvergunningen worden niet meer afgegeven. Mede daarom is dit een mooie opportunity om 100% legaal te verhuren een hoog ROI te maken. Panden met verhuurvergunningen zoals deze zullen zeer gewild & meer waard worden.
 • Mede daarom zal hypothecaire financiering geen probleem blijken bij vastgoed-banken.
 • Turn Key: het apt is volledig gemeubileerd, gestoffeerd en ge-equipeerd (keuken, vaatwasser, wasmachine, stofzuiger, etc). Staat een hogere verhuurprijs toe en minimaliseert verhuistoestanden, dit is in ieders belang.
 • Verhuurder heeft bewust gekozen voor verhuur aan internationals. In tegenstelling tot NL huurders is huurrendement maximaal en huurderoverlast minimaal. Ook wordt oneindig huurverblijf voorkomen, zodat verhuurder baas in eigen huis blijft. Vraag naar dit soort huisvesting in Rotterdam is veel groter dan Aanbod en zal in de nabije toekomt zo blijven. Hierdoor is afsluiten van één-jarige huurcontracten op veel punten zeer in het belang van verhuurder. Van onaangepaste huurders kan dan ook afscheid worden genomen maar prettige huurders een nieuw contract worden geboden.
 • Dit verhuurformat is gericht op het maximeren van huuropbrengst per m² en is in de vorm van ‘flatgroup rental’ (woongroep): een groep van studiegenoten (flatmates) huren het gehele appartement en dus GEEN kamers. Alle namen komen op het huurcontract, iedereen tekent en iedereen is hoofdelijk aansprakelijk. Werkt bijzonder goed: sinds 1999 is leegstand & huurderving door achterstallige huur minder dan 0,1%
 • Het huurcontract loopt heel bewust 12 maanden van 1 Augustus tot aan 31 Juli en is niet te verkorten. Indien een individuele flatmate in de contractperiode wil verhuizen, dan dienen de anderen voor opvolging te zorgen. (dit wordt eerder als een gunst ervaren dan een verplichting)
 • Verhuur is o.b.v. kale huur (incl. water & internet) maar exclusief gas & electra. Daarvoor sluit de flatgroup zijn eigen leveringscontract af. Beheerder M2 regelt dat verder met hen.
 • Verkoper biedt aan koper kostenvrij de diensten aan van huidig beheerder M2 StudentHousing.nl. Dit tot drie maanden na aankoop. Dit om de omzetting gladjes te laten verlopen, geen disruptie in de verhuur te hebben, geen zenuwachtigheid bij huurders optreedt en nieuwe verhuurder rustig in z’n rol kan komen. Dit aanbod is een gunst. Moet niet, mag wel. Misschien wil koper na deze periode met deze beheerder M2 door. Dat kan, maar is verder aan koper & beheerder M2 om tot die overeenkomst te komen.
 • Communicatie met huurders geschiedt via één contactpersoon en de huur wordt maandelijks vanaf één bankrekening in z’n geheel overgemaakt. Er is ruimte voor verhoging bij eerstvolgende huurwissel in Augustus 2022.
 • Een één-jaarscontract is een bewuste keuze van verhuurder en is een sterktebod, geen zwaktebod.
 • Verhuurvergunningen worden niet meer uitgegeven in 2021/2022, en de verwachting voor daarna is laag. Dus dit pand is een unieke & gedegen belegging. De Vraag zal onverminderd hoog zijn in de doelgroep internationals (studenten & young professionals).
 • Zeer gewilde straat voor zowel huur als koop. Mooie centrale locatie met openbaar verhuur voor de deur, Kralingse Bos en Uni op loopafstand en 5 min fietsafstand van centrum.

Huidige huurpenningen: € 4490 kale huur per maand / € 53.880 kale huur per jaar.
Prognose huurpenningen per Augustus 2022: € 61.200 kale huur per jaar.

Een overzicht van de huurovereenkomsten en kosten zijn op aanvraag beschikbaar.

Land
Nederland
Soort pand
Kamerverhuurpand
Laatste wijziging
25-11-2021
Aegidiusstraat 78

Schrijf hieronder uw reactie aan de aanbieder van dit object. Uw gegevens worden uitsluitend ter beschikking gesteld aan de aanbieder van dit object.

ObjectAegidiusstraat 78, Rotterdam
Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring
Indicatieve rendementsberekening
Berekening
Benieuwd of u de aankoop gedeeltelijk kunt financieren?
Aanvraag financieringsinformatie
Zoekt u een betrouwbare partij voor het beheren van uw portefeuille?
Property management partner
Uw belegging goed verzekerd?
Verzekeringen
Wilt u onafhankelijk advies over de actuele waarde van dit object? Klik op de knop om een taxatie aan te vragen!
Aanvraag taxatie
Image of Portefeuille van drie woningen aangeboden in joint venture
Rotterdam
€ 820.000
Image of Doklaan 81 B, Kwartelstraat 14 C & Sperwerstraat 14 A
Rotterdam
€ 775.000
Image of Vlaardingen
Vlaardingen
€ 735.000
Image of Prins Hendrikstraat 27 A, B en C
Den Haag
€ 875.000
Reactieformulier
Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.