Rotterdam, Maaskade 30

Rotterdam, Zuid-Holland
€ 456.000 (k.k.)
Optie
Foto's

Maaskade 30 Rotterdam, Zuid-Holland

€ 456.000
Optie
Land
Nederland
Soort pand
Kamerverhuurpand
Laatste wijziging
14-10-2021
Kamerverhuur Appartement met een oppervlakte van 94m² (volgens BAG) gelegen in Rotterdam Centrum. Deze locatie is zeer gewild bij studenten van Erasmus Uni College, Willem de Kooning Academy & Codarts en de Hogeschool Rotterdam.  
Het appartement beschikt over vier slaapkamers, een woonkamer, balkon en een grote berging op de zolder-etage (kan tevens dienst doen als studeer-ruimte).
Kamerverhuurvergunning op het pand, voor maximaal vier bewoners.

Extra info: 
  • Turn Key: het appartement is volledig gemeubileerd, gestoffeerd en ge-equipeerd (keuken, vaatwasser, wasmachine, stofzuiger, etc). Staat een hogere verhuurprijs toe en minimaliseert verhuistoestanden, dit is in ieders belang.
  • Verhuurder heeft bewust gekozen voor verhuur aan internationals. In tegenstelling tot Nederlandse huurders is huurrendement maximaal en huurderoverlast minimaal. Ook wordt oneindig huurverblijf voorkomen, zodat verhuurder baas in eigen huis blijft. Vraag naar dit soort huisvesting in Rotterdam is veel groter dan Aanbod en zal in de nabije toekomt zo blijven. Hierdoor is afsluiten van één-jarige huurcontracten op veel punten zeer in het belang van verhuurder. Van onaangepaste huurders kan dan ook afscheid worden genomen maar prettige huurders een nieuw contract worden geboden. 
  • Dit verhuurformat is gericht op het maximeren van huuropbrengst per m² en is in de vorm van ‘flatgroup rental’ (woongroep): een groep van studiegenoten (flatmates) huren het gehele appartement en dus GEEN kamers. Alle namen komen op het huurcontract, iedereen tekent en iedereen is hoofdelijk aansprakelijk. Werkt bijzonder goed: sinds 1999 is leegstand een huurderving door achterstallige huur minder dan 0,1%
  • Het huurcontract loopt heel bewust twaalf maanden van 1 Augustus tot aan 31 Juli en is niet te verkorten. Indien een individuele flatmate in de contractperiode wil verhuizen, dan dienen de anderen voor opvolging te zorgen. (dit wordt eerder als een gunst ervaren dan een verplichting)
  • Verhuur is o.b.v. kale huur (incl. water & internet) maar exclusief gas en electra. Daarvoor sluit de flatgroup zijn eigen leveringscontract af. Beheerder M2 regelt dat verder met hen.
  • Verkoper biedt aan koper kostenvrij de diensten aan van huidig beheerder M2 StudentHousing.nl. Dit tot vijf maanden na aankoop. Dit om de omzetting gladjes te laten verlopen, geen disruptie in de verhuur te hebben, geen zenuwachtigheid bij huurders optreedt en nieuwe verhuurder rustig in z’n rol kan komen. Dit aanbod is een gunst. Moet niet, mag wel. Misschien wil koper na deze periode met deze beheerder M2 door. Dat kan, maar is verder aan koper en beheerder M2 om tot die overeenkomst te komen.
  • Communicatie met huurders geschiedt via één contactpersoon en de huur wordt maandelijks vanaf één bankrekening in z’n geheel overgemaakt. Er is ruimte voor verhoging bij eerstvolgende huurwissel in Augustus 2022.
  • Een één-jaarscontract is een bewuste keuze van verhuurder en is een sterktebod, geen zwaktebod. 
  • Verhuurvergunningen worden niet meer uitgegeven in 2021/2022, en de verwachting voor daarna is laag. Dus dit pand is een unieke en gedegen belegging. De vraag zal onverminderd hoog zijn in de doelgroep internationals (studenten en young professionals).
  • Zeer gewilde straat voor zowel huur als koop. Mooie centrale locatie met openbaar verhuur voor de deur, uitkijk op de Rotterdam skyline en Maas en vijf minuten fietsafstand van centrum.
Huidige huurpenningen: € 29.040 kale huur per jaar. 
Prognose huurpenningen per Aug 2022: € 31.200 kale huur per jaar.

Een overzicht van de huurovereenkomsten en kosten zijn op aanvraag beschikbaar.
Maaskade 30

Schrijf hieronder uw reactie aan de aanbieder van dit object. Uw gegevens worden uitsluitend ter beschikking gesteld aan de aanbieder van dit object.

ObjectMaaskade 30, Rotterdam
Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring
Indicatieve rendementsberekening
Berekening
Benieuwd of u de aankoop gedeeltelijk kunt financieren?
Aanvraag financieringsinformatie
Zoekt u een betrouwbare partij voor het beheren van uw portefeuille?
Property management partner
Uw belegging goed verzekerd?
Verzekeringen
Wilt u onafhankelijk advies over de actuele waarde van dit object? Klik op de knop om een taxatie aan te vragen!
Aanvraag taxatie
Image of Beukelaarsstraat 57 A & B
Rotterdam
€ 375.000
Image of Koolzaadstraat 35 A en B
Rotterdam
€ 375.000
Image of Tollensstraat A & B
Schiedam
€ 375.000
Image of Poeldijk
Poeldijk
€ 550.000
Reactieformulier
Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.