Transparantie, vrijblijvendheid en diversiteit | Het succesverhaal van Beleggingspanden.nl

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op zaterdag 5 juli 2014.


Hij was er vroeg bij. Al in 1998 startte Stefan Bassant met zijn onderneming die de vastgoedwereld een online boost zou geven: beleggingspanden.nl. ‘Ik wilde openbreken en zo transparantie bieden binnen de vastgoedbeleggingsmarkt. Dat zou de traditionele vastgoedwereld een stuk toegankelijker maken.’ En zo geschiedde: nu, zestien jaar later, is beleggingspanden.nl de grootste online aanbieder van verhuurd ontroerend goed en sale-and-leaseback constructies in Nederland.

 

Vraag en aanbod        
Beleggingspanden.nl is een platform dat voorziet in de vraag naar en het aanbod van... u raadt het al: beleggingspanden. Momenteel zijn dat er meer dan 500. Iedere week komen daar zo’n zes à zeven nieuwe beleggingsobjecten bij. U hoeft echter niet de website af te zoeken naar de nieuwste aanbiedingen: de vijf medewerkers houden u via een wekelijkse mailing op de hoogte.            
Bassant legt uit hoe dit proces in zijn werk gaat. ‘Wij zijn continu op zoek naar nieuw aanbod om in de verkoop te nemen. Na de aanmelding stellen wij aan de hand van de gegeven informatie een conceptpresentatie op. Na de goedkeuring van de verkoper bieden we deze aan op onze website en via de mailing.’ Deze mailing bereikt zo’n 23.000 ingeschreven vastgoedbeleggers. Het bereik is echter veel groter. Met zo’n 125.000 pageviews per maand is het geschatte bereik zo’n 78.000.

‘Wij bemiddelen namens de verkoper, waarbij we de aankopende partij geen courtage in rekening brengen. Als verkopende partij is men enkel bij een gerealiseerde verkoop een courtage verschuldigd van één procent over de koopsom.’ Door het grote bereik en de vrijblijvendheid is het volgens Bassant niet heel verwonderlijk dat er zo’n 150 transacties per jaar plaatsvinden.

 

De kracht van diversiteit         
Maar ook het ruime en diverse aanbod blijkt een succesfactor te zijn. Beleggingspanden.nl biedt niet alleen objecten in iedere provincie aan; ook de variatie in deze objecten is opvallend te noemen. Een appartement in Rotterdam, een watertoren in Utrecht of bedrijfs- en opslagunits in Purmerend. ‘We hebben ook niet veel concurrentie om eerlijk te zijn. We zijn de grootste online aanbieder in verhuurd vastgoed en beleggingspanden’, glimlacht Bassant. Vastgoedondernemer en oprichter van GaragePark, Rick Venema, bevestigt hem hierin: ‘Toen ik de mogelijkheden onderzocht om mijn bedrijfsunits aan de man te brengen, kwam ik al snel uit op beleggingspanden.nl. Het is de Marktplaats van de vastgoedwereld.’

 

Praktijkvoorbeeld van een succesverhaal      
Venema bleek op het juiste adres te zijn: hij heeft nu al zo’n 300 units van GaragePark via de website verkocht. GaragePark bouwt momenteel op haar zevende locatie in Nederland aan opslag- en bedrijfsunits. En ook voor dit nieuwe terrein - met ruimtes die geschikt zijn voor de hobby- en beroepsklusser, webshopeigenaar of particulier die wil opslaan - zocht Venema contact met beleggingspanden.nl.

‘De vastgoedbeleggers zijn erg enthousiast over GaragePark. GaragePark focust op de veiligheid door middel van elektrische toegangscontrole, persoonlijke alarmsystemen en camerabeveiliging, én voorziet in de behoefte aan zowel flexibele als structurele ruimtes. De nieuwere parken beschikken over zonnepanelen en zijn hierdoor energieneutraal’, ligt Bassant toe.            
Hij vindt het altijd fijn om reacties te ontvangen na de verkoop. Zo krijgt hij inzicht in de betrouwbaarheid van een zakenpartner en of deze goede kwaliteit levert. ‘Ik weet dus bijvoorbeeld dat ik met goed vertrouwen nieuwe GaragePark-objecten online kan zetten. Venema garandeert het eerste jaar een huurder, negen procent bruto rendement, een reële kans op waardestijging en beleggen zonder vaste looptijd. Kijk, dat soort aanbiedingen wil je graag op je website hebben’.


Contact
Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over het aanbieden of kopen van beleggingspanden? Dan kunt u Stefan Bassant en zijn collega’s bereiken via info@beleggingspanden.nl of 030-225 31 12.


Bent u geïnteresseerd geraakt in GaragePark? Laat u informeren via garagepark.nl of www.beleggingspanden.nl/garagepark.