Tips bij aankoop beleggingspand

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op woensdag 26 april 2017.


Een beleggingspand kopen: vijf belangrijke tips
U heeft een aardig vermogen en heeft besloten dat u dit vermogen (deels) in een beleggingspand wil steken. Natuurlijk wilt u de beste investering doen, zodat u zo veel mogelijk geld verdient met uw vermogen. Hoe u dit doet, leest u in dit artikel. Zo krijgt u op deze pagina vijf tips om het beste beleggingspand te kopen, zodat u zo veel mogelijk geld kunt verdienen met uw investering.

Tip 1: vergelijk energiecontracten voor de beste deal
Een beleggingspand is ook aangesloten op het gas- en stroomnetwerk en dit betekent dat u een energiecontract nodig hebt om gas en stroom te kunnen gebruiken in het pand. Sluit niet zomaar een energiecontract af voor uw beleggingspand, maar ga energie vergelijken. Door energiecontracten met elkaar te vergelijken, vindt u namelijk het goedkoopste energiecontract van dit moment. Dit betekent dat u kosten bespaart en meer rendement overhoudt aan uw belegging.

Tip 2: denk goed na over het pand dat u wil kopen
Er zijn verschillende soorten panden waar u geld in kunt investeren om hier vervolgens weer geld mee te verdienen. Zo kunt u een woonhuis kopen, maar kunt u ook geld investeren in een kantoorpand, een winkelpand, een studentenhuis en ga zo maar door. Denk goed na in wat voor pand u geld wil steken. Het pand dat u kiest, bepaalt uiteindelijk namelijk uw rendement.

Tip 3: let goed op de aankoopprijs van het pand Hoe duurder een pand is, hoe langer het duurt voor u uw investering terugverdient. Nu maakt het niet zo veel uit als een pand echt duur is, als het betreffende pand deze prijs maar waard is. Geeft u meer geld uit aan een duur pand, waar u later ook meer geld mee kunt verdienen? Dan is de hogere prijs van het pand niet erg. Geeft u veel geld uit aan een pand, maar zal u dit geld er nooit uit krijgen? Dan is dit pand geen goede investering.

Tip 4: kijk ook naar de omgeving
Uw vastgoedinvestering moet in een aantrekkelijke omgeving liggen. De omgeving van het pand moet niet alleen nu aantrekkelijk zijn, maar ook in de toekomst. Check daarom altijd de toekomstplannen van een specifiek gebied, zodat u zeker weet dat dit gebied ook in de toekomst nog aantrekkelijk zal zijn.

Tip 5: vraag om advies
Zeker als u zelf nog nooit in vastgoed geïnvesteerd heeft, is het verstandig om een expert zoals Beleggingspanden.nl bij uw (grote) aankoop te betrekken. Een vastgoed- en/of beleggingsexpert kan u precies vertellen of uw investering wel of niet interessant is en kan u bovendien beleggingstips geven. Kent u iemand die al eerder in vastgoed geïnvesteerd heeft en heeft deze persoon veel succes met deze investering? Stel u dan bescheiden op en vraag deze persoon om advies. U hoeft niet alles van de betreffende persoon aan te nemen, maar wellicht heeft hij of zij nog wel enkele goede tips.