Investeren in Rotterdam en Den Haag

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op woensdag 29 november 2017.


Vorige week werkte drs. Esther Dekker mee aan een aflevering van “Nederland Heeft Het”. In deze aflevering vertelde zij waarom investeren in Rotterdam en Den Haag nu goede kansen biedt.

 

Investeren in Rotterdam en Den Haag

Als verhuurmakelaar en vastgoedspecialist is Esther actief in de regio Rotterdam en Den Haag. De markt is duidelijk aangetrokken ten opzichte van Amsterdam en Utrecht. Omdat de huizenprijzen in Amsterdam en Utrecht nu zo gestegen zijn zien we sinds een jaar een explosieve groei richting Den Haag en Rotterdam.

 

Huizenprijzen zijn nog betaalbaar

In Rotterdam en Den Haag zijn de huizenprijzen nog betaalbaar voor wie als particuliere belegger een rendement beoogd van rond de 6 a 7 %. We zien dat de huizenprijzen in Den Haag al wat hoger liggen dan in Rotterdam.

 

Den Haag expat stad

Door de vele ambassades is Den Haag een expat stad pur sang. Veel expats zoeken hier wekelijks naar een tijdelijke huurwoning. De huizenprijzen in Den Haag liggen dus hoger dan in Rotterdam, maar daar staat tegenover dat de huurprijzen in Den Haag vaak ook weer hoger liggen.

 

Rotterdam en de huurmarkt

De huurmarkt in Rotterdam is zeer divers. Eigenlijk net zoals de stad zelf. We zien hier veel studenten, particulieren en ook expats. De gemeente heeft sinds enkele jaren een expat desk waar zij expats adviseren op het gebied van huisvesting. Ook promoot de gemeente Rotterdam bij veel multinationals met als doel meer multinationals naar Rotterdam te trekken. Ook dit zal weer expats met zich meebrengen

 

Rotterdam versus Den Haag

Hoewel de huizenprijzen in Den Haag hoger liggen, liggen ook de huurprijzen hoger. Onderaan de streep zal het rendement ongeveer hetzelfde blijven. In welke stad u wilt gaan beleggen zal dan met name te maken hebben met de keuze aan welke doelgroep u wilt gaan verhuren. Een expert met goede kennis van de stad kan u hier goed bij adviseren.

 

Geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur Max Property Group Nederland en Duitsland.

 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen op het gebied van verhuur, beheer of vastgoedbelegging? Neem dan contact met mij op, ik help u graag!


Over Drs. Esther Dekker


Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de vastgoedwereld. Als Master of Science (MSc) kreeg ik de kans om meer dan een jaar lang onderzoek te doen naar huisvestingsbeleid in Nederland. Huisvestingswetten, huisvestingsverordeningen, vergunningen ect. Niets is mij vreemd in deze dynamische markt.

Wilt u meer weten over investeren in onze vastgoedfondsen? Neem dan gerust een kijkje op onze website www.maxpropertygroup.com. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken met een van onze adviseurs.