Wereldwijde vastgoedbeleggingen naar niet eerder geëvenaard niveau

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op maandag 19 maart 2018.


In 2017 werd wereldwijd $ 1.620 miljard belegd in vastgoed. Dat is $ 190 miljard meer dan in 2016. Nederland, en Amsterdam in het bijzonder, blijkt zeer in trek te zijn.

 

Uit de nieuwste editie van de Global Investment Atlas 2018 van Cushman & Wakefield blijkt dat over 2017 het hoogste wereldwijde investeringsvolume ooit is bereikt met een totaal geïnvesteerd vermogen van $1.620 miljard tegen $1.430 miljard in 2016.

 

Verdere stijging

C&W verwacht wereldwijd een verdere stijging van het investeringsvolume in 2018. Ook Nederland registreerde over 2017 een investeringsrecord in commercieel vastgoed, anders dan de wereldwijde trend wordt verwacht dat het investeringsvolume in Nederland onder het niveau van 2017 zal blijven.

 

De Global Investment Atlas 2018, gelanceerd op de internationale vastgoedbeurs MIPIM in Cannes, analyseert de wereldwijde beleggingsactiviteiten over 2017 en kijkt vooruit naar de ontwikkelingen op de wereldwijde vastgoedbeleggingsmarkt van het lopende jaar.

 

Drijvende kracht

Aziatische investeerders waren de drijvende kracht achter het investeringsrecord. Aziatisch kapitaal vertegenwoordigde meer dan de helft van het totaal geïnvesteerde vermogen en 46 procent van alle cross-border activiteiten. De brede range van kapitaalbronnen in deze regio neemt nog steeds toe waardoor het waarschijnlijk is dat de dominantie op de internationale kapitaalmarkten voorlopig zal aanhouden.


Voor het volledige artikel kijk hier