'Beleggen blijft aantrekkelijk in tweede halfjaar'

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op woensdag 11 juli 2018.


Aan het begin van het jaar was Loege Schilder, mede-oprichter van Care IS vermogensbeheer, positief over 2018, in lijn met de meeste andere voorspellers. Ook voor de rest van 2018 ziet Schilder het positief in voor beleggers. 

 

In zijn column op Belegger.nl blikt hij terug op de eerste zes maanden en vooruit op het aankomende half jaar.

 

"Tot eind januari 2018 zijn beleggers verwend met kalm oplopende beurskoersen. Vanaf februari zagen we onrust bij beleggers. In eerste instantie waren hogere inflatiecijfers voldoende om een beurscorrectie in gang te zetten. De hogere inflatie zou leiden tot een hogere rente. De hogere rente zou vervolgens leiden tot aankopen van obligaties en verkopen van aandelen", schrijft Schilder. 

 

"De politiek zorgde ook voor onzekerheid. Eerst was daar de militaire spanning tussen de VS en Noord-Korea en later ook Iran. Later verraste president Trump de markten met het opleggen van handelstarieven, waarna andere landen soortgelijke maatregelen troffen."

 

"In Europa brachten de Italiaanse verkiezingen een linkse coalitie. Als gevolg daarvan schommelden de rente en de euro/dollarkoers sterk. Per saldo hebben wereldwijde aandelen in het eerste half een plus behaald van ongeveer 2 procent. Obligaties waren neutraal."


Benieuwd naar het volledige artikel? Lees het hier!