Vooruitzichten beleggingen in vastgoed en hypotheken gunstig

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op maandag 29 oktober 2018.


Ondanks politieke en economische onzekerheden zijn de vooruitzichten voor beleggingen in vastgoed en hypotheken nog steeds gunstig, zegt Syntrus Achmea in haar beleggingsoutlook 2019-2021.

“De verwachting is dat er ook in de komende jaren hoge rendementen gerealiseerd kunnen worden. De belangrijkste achterliggende redenen zijn dat niet alleen de gebruikersmarkten op volle toeren draaien, maar dat ook de vraag van beleggers blijft aanhouden. Deze dubbele vraagdruk zorgt ervoor dat vastgoedrendementen ook de komende jaren zeer aantrekkelijk blijven”, aldus de assetmanager.

 

Yieldcompressie heeft uiterste grens bereikt

“Vanuit beleggersperspectief is het een uitdaging om voor de beste locaties met de minste risico’s vanwege de lage aanvangsrendementen ook goede looptijdrendementen te realiseren. Waardeontwikkeling moet vooral vanuit gekapitaliseerde huurgroei komen. We verwachten dat de komende periode de aanvangsrendementen in de core-markten zullen stabiliseren en dat de zogenaamde yieldcompressie op de beste locaties zijn uiterste grens heeft bereikt. Beleggers neigen in toenemende mate naar vastgoed net buiten het core-segment. Hier kan immers nog huurgroei worden gerealiseerd en kunnen de aanvangsrendementen nog dalen”, schrijft Syntrus Achmea.

 

De Outlook 2019-2021 is HIER te vinden


Originele bron