Energielabel voor bedrijven naar energielabel C

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op maandag 24 december 2018.


Per 2023 moeten bedrijfspanden minimaal over een energielabel met energieklasse C beschikken. Panden worden geclassificeerd tussen energielabel A tot en met energielabel G. Waarbij G een negatieve beoordeling is en A het gunstigst is. Op het moment dat uw bedrijfspand een A-label wordt toegewezen beschikt u dus over een energiezuinig bedrijfspand.


Gecertificeerde EPA-U adviseur

Een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand kan bij een gecertificeerd bedrijf als Bedrijfsenergielabels. Na het aanvragen wordt er een inspectie van het pand door een EPA-U adviseur uitgevoerd. Tijdens deze inspectie worden alle belangrijke gegevens omtrent de energiezuinigheid van het pand genoteerd. Deze gegevens worden op een later moment uitgewerkt in een energieprestatie rapport. Dit rapport bevat ook het toegewezen energielabel. Na het toewijzen van een energielabel wordt deze door de adviseur ook direct doorgegeven bij de overheid.

 

Tijdens de inspectie wordt er door de adviseur gekeken naar de isolatie (dak, gevel en vloer), verwarming, koeling en verlichting van het pand. Aan de hand van deze gegevens wordt er een energielabel toegewezen, waarmee het energiegebruik van het pand wordt aangeduid.

 

Als pandeigenaar is het verplicht om over een energielabel te beschikken bij verkoop of verhuur van het pand. Een notaris zal deze ook nodig hebben bij een eventuele verhuurovereenkomst of koopakte.


Maatregel 2023: minimaal energielabel C

Vanaf 2023 geldt er een nieuwe regeling wat inhoudt dat alle bedrijfspanden groter dan 100m2 minimaal een energielabel C moeten behalen. Tegenwoordig zijn er nog veel panden die nog niet aan deze verplichting voldoen. Voor deze panden zijn dus de nodige energiebesparende maatregelen nodig om aan deze verplichting te voldoen. Deze nieuwe maatregel moet ervoor zorgen dat steeds meer bedrijfspanden in Nederland duurzamer worden en voldoen aan de nieuwe Europese norm.

 

Beschikt uw bedrijfspand nog niet over een energielabel C? Neem dan energiezuinige maatregelen voor een beter energielabel en vraag vervolgens een nieuw energielabel voor het pand aan. Bedrijfsenergielabels.nl is een BRL-9500 gecertificeerd bedrijf en de goedkoopste aanbieder van zakelijke energielabels.