Financieren van vastgoed

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op woensdag 27 februari 2019.


Er zijn verschillende manieren om beleggen in vastgoed te kunnen financieren. Wellicht heeft u eigen vermogen waarmee u een vastgoed portefeuille op kunt bouwen. Indien u niet voldoende eigen vermogen heeft zijn er andere manieren om een (start) kapitaal te kunnen verzamelen om te kunnen beginnen met beleggen in vastgoed.

EIGEN VERMOGEN
Als u een portefeuille volledig met eigen vermogen koopt dan betekent dit dat u 100% van uw eigen vermogen inzet om vastgoed te kopen. Een voordeel hiervan kan zijn dat u geen financieringskosten aan bijvoorbeeld de bank kwijt bent. Een nadeel zou kunnen zijn dat u geen gebruikt maakt van het hefboom effect. Verder kunt u het risico lopen op een lager rendement en een lage liquiditeit omdat al uw vermogen ‘vastzit’ in stenen.

LENING BIJ EEN FAMILIELID OF KENNIS
Heeft u zelf onvoldoende eigen vermogen om een vastgoedportefeuille op te bouwen dan kunt u ook een lening afsluiten bij een familielid of kennis. Voordelen hiervan zijn dat u geen financieringskosten heeft en dat u wellicht gebruik kunt maken van het hefboom effect, mits u een goede rente af kunt spreken. Het is van belang dat u afspraken die u met een familielid of een kennis maakt goed vastlegt. Dit om eventuele geschillen te voorkomen.

LENING BIJ EEN BANK
De meest voorkomende manier om vastgoed te financieren is een lening aanvragen via een bank. Voordelen hiervan zijn dat u volledig eigen zeggenschap heeft over uw financiering. Ook kunt u door de gunstige rente op dit moment gebruik maken van het hefboom effect en heeft u daardoor toegang tot meer kapitaal. Nadelen hiervan kunnen zijn dat u financieringskosten heeft en dat u een jaarlijkse informatieplicht heeft.

Wilt u meer informatie over het (her) financieren van vastgoed? Op 15 maart geeft vastgoed financieringsexpert Bart de Jonge een masterclass over het herfinancieren van vastgoed. Meer informatie en inschrijven kan via deze site. Inschrijven is kosteloos.

Meer informatie over herfinancieren vindt u hier

Geld Lenen bij Overstappen

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via FacebookInstagram of LinkedIn.
Geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur van Dominium en Max Property Group Nederland én verhuurspecialist binnen Max Property Rentals in Rotterdam

Over Drs. Esther Dekker 
Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de vastgoedwereld. Als Master of Science (MSc) kreeg ik de kans om meer dan een jaar lang onderzoek te doen naar huisvestingsbeleid in Nederland. Huisvestingswetten, huisvestingsverordeningen, vergunningen ect. Niets is mij vreemd in deze dynamische markt. De mogelijkheid krijgen om mee te werken aan een uniek blockchain project zie ik als een unieke kans om mijn klanten te kunnen voorzien van relevante kennis van technologieën van de toekomst.

“Mogelijkheden creëren en nieuwe technieken toepasbaar te maken op deze dynamische markt, dat is waar ik iedere dag voor sta”.

Meer informatie over Blockchain en vastgoed? Kijk op https://www.maxcrowdfund.com/