Voordelen van een NEN 2580 meetrapport voor je beleggingspand

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op dinsdag 18 februari 2020.


U heeft eindelijk geïnteresseerden in uw te huur staande beleggingspand. U kan uw geluk niet op. 'We willen het graag huren'. U kan een kleine glimlach niet onderdrukken. 'Voordat we de huur officieel maken, willen we graag de gebruiksoppervlakte van het pand weten'. Daar staat u dan met uw bek vol tanden, wat nu?

 

Wat is een NEN 2580 meting?

De NEN 2580 meting staat voor een bepaalde norm. Als je beleggingspand ingemeten wordt volgens deze norm, zorgt u voor de meest accurate informatie over uw pand. Dit maakt het voor potentiële huurders een stuk gemakkelijker om een weloverwogen keuze te maken.

Eerder was er vaak onduidelijkheid over de daadwerkelijke oppervlakte. Bijvoorbeeld wat is nou de extra gebruiksoppervlakte bij een dakkapel? De totale inhoud van een ruimte werd vaak niet gemeten. Met de NEN 2580 wordt eindelijk duidelijkheid geschept over de daadwerkelijke inhoud van een pand of woning.

Meetrapport

In het meetrapport vindt u verschillende onderdelen. Zoals de gemeten terminologie. Per verdieping krijgt u een handig staat van de metingen. Per ruimte wordt zo duidelijk, hoeveel oppervlakte daadwerkelijk aanwezig is. Ook zijn gedetailleerde plattegronden aanwezig in het meetrapport. Daarmee kunt u de beoogde huurders net dat laatste zetje geven.

Tijdsbesparing

Door een overzichtelijk meetrapport bespaart u heel wat tijd. Telkens weer opnieuw op zoek naar de juiste afmetingen kan een tijdrovende en vermoeiende klus zijn. Met metingen gebundeld in één rapport is de juiste informatie altijd binnen handbereik.

Vaststellen van de huurprijs

Bij het vaststellen van de huur komt vaak veel gedonder kijken. Want wat is de oppervlakte nou echt waard? Met behulp van een NEN 2580 meetrapport kunt u makkelijk de huurprijs vaststellen en de huurders overtuigen van de gemaakte keuze. Zo houdt u zich netjes aan de regels en ontvangt u niet te veel, of te weinig, voor het gebruik van uw beleggingspand.

Samen de cijfers bundelen

Met een NEN 2580 meetrapport, komt u professioneel voor de dag. Met een betrouwbaar onderzoeksrapport worden keuzes voor u en potentiële huurders een stuk makkelijker. Alle cijfers van oppervlaktes gebundeld in één handig overzicht.

Meer weten over NEN 2580? Op www.nenmetingen.nl vind je meer informatie.