Niks aandelen, het voelt alsof je de echte stenen in je handen hebt

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op vrijdag 17 april 2009.


‘Niks aandelen - het voelt alsof je de echte stenen in je handen hebt’

Zowel in Zeewolde als in Lelystad is Beleggingspanden.nl betrokken bij het investeren in huurobjecten van GaragePark Nederland. Die samenwerking bevalt volgens Stefan Bassant, business developer bij Beleggingspanden, beide vastgoedpartners uitstekend. Juist in deze moeilijke tijden is er vrijwel geen risicolozer investering mogelijk. De huur moet immers tóch voldaan worden.

Vanaf wanneer dateert de samenwerking?
‘Tijdens een van de recente Provada vastgoedbeurzen in de Rai heb ik Sandra Venema - directeur GaragePark Nederland [red.], leren kennen. We ontdekten dat we wellicht veel voor elkaar konden betekenen. Dat is ook wel gebleken. Met beleggingspanden.nl zijn wij in 1998 begonnen als een van de eerste internetmakelaars, want daar ligt wel onze core business. We hebben een flink bereik van zo’n 14.000 actieve vastgoedbeleggers die op onze mailinglist staan. Daarnaast hebben wij nog 50.000 contacten die op eigen initiatief contact met ons onderhouden. Het gemak van zaken doen via internet spreekt onze doelgroep absoluut aan.’

Wat maakt GaragePark zo interessant?
‘De opzet van Garagepark is heel bijzonder. Denk aan een sanitaire unit, brand- en inbraakbeveiliging, VvE-beheer, elektrische toegangspoort en zelfs een eigen windmolen voor extra stroomvoorziening. Bovendien liggen de units altijd zeer centraal, vlakbij de uitvalswegen. De units zijn voorzien van een KIWA- en KOMO-certificaat en krijgt de koper nog eens 10 jaar garantie. Voor Beleggingspanden.nl is met name de doorloop interessant. We verkopen combinatiepakketten van twee, vijf tot soms tien units aan mensen of bedrijven die door verhuur direct profijt van hun investering hebben. Hun huurders zijn bijvoorbeeld ZZP’ers, mensen die er een voertuig of boot willen stallen, gemeenten voor opslagruimten... er zit zelfs een evangelisch genootschap bij. De animo is groot, zeker via internet is er zeer veel belangstelling. Het meest unieke in vastgoed is dat er een lage investeringswaarde is en door verschillende huurders een goede risicospreiding.

Maar banken zijn toch niet gul met leningen?
‘Het is waar dat banken in deze tijd toch niet meer zo snel met leningen over de brug komen, maar deze units vormen voor hen een vrij risicoloze investering. Mensen zullen juist nú makkelijker huren dan kopen. Het geld blijft dus rollen. Voor hen speelt ook het gemeentelijk Nummerbesluit mee, zodat businessunits als bedrijf kunnen worden ingeschreven - met recht op investeringsaftrek. En wat zowel voor de banken als de koper aantrekkelijk is - het koopobject levert een continue huurstroom op en dat zorgt óók weer voor een aantrekkelijke waardestijging. Dus aandelen komen hier niet aan te pas- het voelt alsof je de echte stenen in je handen hebt.’

Wanneer wordt dit project opgeleverd?
‘De gemeente is nu aan het inmeten, maar de bouw in Lelystad is feitelijk al begonnen. We verwachten dat de oplevering eind juni 2009 plaatsvindt. We hopen uiteraard ook ná Lelystad nog lang zaken te doen met Garagepark Nederland, want deze projecten zijn echt de moeite van het investeren waard.