Beleggingspanden.nl
Amsterdam, Amstel 102

Amsterdam, Amstel 102

Amstel 102
1017 AD Amsterdam, Noord-Holland.

Te koop Te koop  € 2.375.000,- K.K.

Statig Rijksmonument (geheel pand) aan de Amstel om de hoek van het Rokin en Rembrandtplein bestaande uit een horeca-bedrijfsruimte op de begane grond en drie bovengelegen appartementen. Het object van circa 250 m² is verdeeld over vijf bouwlagen en is reeds gesplitst in twee appartementsrechten (A1 en A2).

Schitterend gelegen aan het water, nabij het gerenommeerde hotel De L'Europe en op een steenworp afstand van de grachtengordel, de Stopera en het Rembrandtplein. Het pand wordt in de huidige hoedanigheid 'as is, where is' verkocht. Op basis van de nieuwe situatie (zie omgevingsvergunning met bijlagen) zal het metrage worden verhoogd naar ca. 266 m². Verkoper heeft een omgevingsvergunning verkregen voor o.a. renovatie en herstel van het pand inclusief de fundering, ramen aan de achterzijde en een dakkapel op de zolderverdieping met als uitgangspunt drie bovenwoningen en een bedrijfsruimte (horeca) op de begane grond.

OMGEVING:
Deze omgeving mag met recht wel een van de leukste en meest bruisende delen van de stad worden genoemd met veel jonge creatieve ondernemers en jonge bewoners die zorgen voor een levendige sfeer. Het pand ligt letterlijk aan de Amstel aan biedt een schitterend uitzicht over de Staalkade, Groenburgwal en de Stopera.

In de directe omgeving zijn er tal van leuke en hoogwaardige horecagelegenheden, musea en bezienswaardigheden. Het Rembrandtplein en de grachtengordel liggen letterlijk om de hoek en de gezelligheid van de De Pijp vindt u op slechts vijf minuten fietsafstand. Bereikbaarheid is met de auto en per openbaar vervoer uitstekend te noemen. Er zijn haltes voor diverse tramlijnen en twee metrostations op loopafstand (Noord/Zuidlijn en Waterlooplein). De Ring A10 en diverse uitvalswegen zijn snel te bereiken. Voldoende  parkeergelegenheid middels vergunningsstelsel en diverse parkeergarages op loopafstand.

INDELING:
Het pand is gesplitst in twee appartementsrechten, waarbij de A1 de horeca-bedrijfsruimte betreft en de A2 de bovenwoningen. Indeling conform de nieuw te realiseren situatie is als volgt:
- een bedrijfsruimte (horeca / bijeenkomstfunctie) bestaande uit splitlevel begane grond en een insteekverdieping met stahoogte. De totale oppervlakte bedraagt ca. 90 m2 (zie tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning);
- drie bovenwoningen gelegen op de eerste, tweede en zolderverdieping met vliering, bereikbaar via het gemeenschappelijke trappenhuis. Het betreft hier prettig ingedeelde en lichte appartementen, drie ramen breed aan de voorzijde, ramen aan de achterzijde en in de zijgevel, dakkapel op de zolderverdieping, Franse balkons, balkon en dakterras aan de achterzijde.

Dankzij de hoekligging van het pand zijn de indelingen en de daglichttoetreding van de woningen en de bedrijfsruimte ideaal.

OMGEVINGSVERGUNNING:
De omgevingsvergunning welke reeds is verleend betreft o.a. funderingsherstel, realiseren van drie vrije sector woningen met ramen en Franse balkons aan de achterzijde, een dakkapel voor de bovenste woning en een horecaruimte (bijeenkomstfunctie) op de begane grond. Totale oppervlakte van het pand bedraagt ca. 266 m2 in de nieuwe situatie. De omgevingsvergunning met bijlagen (o.a. rapportages, tekeningen en constructieve berekeningen) en overige van belang zijnde informatie zijn op verzoek beschikbaar bij de makelaar.

BESTEMMINGSPLAN:
Het pand ligt in een gebied waar het bestemmingsplan 'Zuidelijke binnenstad' en bestemmingsplan ‘Winkeldiversiteit Centrum’ geldt en is gesitueerd op gronden met de bestemming ‘Gemengd-1.3’ met dubbelbestemming ‘Cultuurhistorie’ en ‘Archeologie-3’. Deze gronden zijn bestemd voor onder andere Horeca 3 in de eerste bouwlaag en daaronder gelegen bijzondere bouwlaag (artikel 11.1 onder h) en Horeca 4 in de eerste bouwlaag en daaronder gelegen bijzondere bouwlaag (artikel 11.5.3).

VRAAGPRIJS:
De vraagprijs bedraagt € 2.375.000,- k.k. voor het gehele pand, inclusief de nieuwe fundering. 

Verkoper geeft een verhuurgarantie af gedurende een jaar nadat het funderingsherstel heeft plaatsgevonden. Huurgarantie: € 11.500,- per maand / € 138.000,- per jaar. 

BAR bij aankoop voor de vraagprijs: (€ 138.000,- / € 2.375.000,-) * 100 = 5,81% per jaar. 

Koper verplicht zich tot uitvoeren van diverse werkzaamheden met betrekking tot de aanschrijving. 

Wij vragen u discreet om te gaan met deze presentatie en het beleggingspand in eerste instantie uitsluitend aan de buitenkant te bezichtigen. Er wordt uitdrukkelijk op gewezen dat bezichtiging/inspectie en/of contact met de huurder uitsluitend in overleg met medewerkers van Beleggingspanden.nl kan geschieden.

Algemeen

 
Land Nederland
Soort pand Woning / appartement
Laatste wijziging dinsdag 12 november 2019

Pandinformatie

 
Perceeloppervlakte 73 m2
Vloeroppervlakte 250 m2

Het betreft hier nadrukkelijk geen metrage conform NEN 2580.

Eigendomssituatie Volledig eigendom
Bouwjaar 1750

Contractinformatie

 
Huurgegevens

Verkoper geeft een verhuurgarantie af gedurende een jaar nadat het funderingsherstel heeft plaatsgevonden. 

Huurgarantie: € 11.500,- per maand / € 138.000,- per jaar. 

Indexering (toelichting) Ja, jaarlijks.

Investeringsprofiel

 

Koopsom € 2.375.000,- K.K.

Overig

 
Aanvullende informatie

Servicecontracten:
Er zijn geen over te nemen servicecontacten

Algemeen:
Gemeente: Amsterdam 
Internet: www.amsterdam.nl
Oppervlakte: 219,5 km2
Inwoners: 844.947


Contact

 
Aanbieder Beleggingspanden.nl
de heer Tobias de Graaf
Laan der Hesperiden 68
1076 DX AMSTERDAM
Telefoon: 030 - 225 31 12
Direct reageren
Reactie Verstuur een reactie via deze site

Kaart


Kaart
Rendementsberekening

Rendementsberekening

Wilt u een rekenvoorbeeld van de jaarlijkse kosten en opbrengsten van dit beleggingspand? Klik op de knop voor een proefberekening!

Toevoegen aan portefeuille

Toevoegen aan mijn portefeuille

Klik op de knop om dit object toe te voegen aan uw portefeuille. Uw selectie wordt middels een cookie in uw browser bewaard gedurende een periode van 3 maanden.

Mijn portefeuille inzien

Mijn portefeuille inzien

Klik op de knop om uw portefeuille in te zien. Uw selectie wordt middels een cookie in uw browser bewaard gedurende een periode van 3 maanden.

Aanvraag taxatie

Aanvraag taxatie

Wilt u onafhankelijk advies over de actuele waarde van dit object? Klik op de knop om een taxatie aan te vragen!

Aanvraag financieringsinformatie

Aanvraag financieringsinformatie

Wij helpen uw graag met uw financieringsaanvraag dan wel financiële vragen.

Vastgoed verhuur en beheer

Vastgoed verhuur en beheer

In samenwerking met onze partners ondersteunen wij u met de verhuur van uw object en het financieel, technisch en administratief beheer van uw object.

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding

Heeft u behoefte aan advies over de juiste prijs, toekomst van de betreffende locatie, betrouwbaarheid van de huurders, realistische huur, juridische inhoud van huurcontracten? Kies een onafhankelijk aankoopmakelaar!

Verzekeringen

Verzekeringen

Uw belegging goed verzekerd!

Reactie


Schrijf hieronder uw reactie aan de aanbieder van dit object. Uw gegevens worden uitsluitend ter beschikking gesteld aan de aanbieder van dit object.

Object:

Amsterdam

Amstel 102, Amsterdam
Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw e-mailadres:
Uw reactie:
 

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deze presentatie is met zorg samengesteld uit informatie die van de aanbieder van het beleggingspand afkomstig is. Beleggingspanden.nl biedt deze informatie daarom aan zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid en volledigheid. Beleggingspanden.nl biedt zelf geen onroerend goed aan. Deze presentatie is een uitnodiging om via Beleggingspanden.nl met de aanbieder van het beleggingspand in contact te komen.