Voorzijde Volksbank

Duisburg - Beeck (Duitsland), Friedrich Ebertstrasse 331

Friedrich Ebertstrasse 331
Duisburg -Beeck.

Verkocht Verkocht  € 312.500,- K.K.

Mooi en goed onderhouden woon/winkelpand met 4 appartementen.
Duitse Volksbank als hoofdhuurder met een 10 jarig huurcontract. Gelegen aan de hoofdstraat tegenover een groot marktplein.

Wij vragen u discreet om te gaan met deze presentatie en het beleggingspand in eerste instantie uitsluitend aan de buitenkant te bezichtigen. Er wordt uitdrukkelijk op gewezen dat bezichtiging/inspectie en/of contact met de huurder uitsluitend in overleg met medewerkers van Beleggingspanden.nl kan geschieden.

Algemeen

 
Land Duitsland
Soort pand Overig
Laatste wijziging maandag 18 februari 2008

Pandinformatie

 
Perceeloppervlakte 306 m2
Vloeroppervlakte 451 m2

Winkel (Volksbank) 150 m² begane grond en kelder.
App.1) 80 + 12 m²
App.2) 45 m²
App.3) 92 m²
App.4) 72 m²

Kadastraal Gemeente, (Duisburg) Beeck, Flur 18, Flurstück 137
Eigendomssituatie Volledig eigendom
Bouwjaar ca. 1905
Bereikbaarheid Zeer goed, via autobahn makkelijk te bereiken met de auto. OV ook zeer goed, tramhalte is voor de deur gesitueerd. Voldoende parkeermogelijkheden in de nabije omgeveing.

Contractinformatie

 
Huursituatie Volledig verhuurd
Huurgegevens

Volksbank Rhein-Ruhr eG (hoofdhuurder) voor een periode van 10 jaar.
Netto jaarhuur € 12.000,--
Ingangsdatum 30 september 2007 lopende t/m 30 september 2017 met een optie van 2x 5 jaar derhalve tot en met 30 september 2027.

Indexering Volksbank: Als het CPI 5% gestegen is, mag men ieder jaar volgens CPI indexeren. (CPI = Consumenten Prijs Index)

Appartementen zijn verhuurd aan verschillende privé personen.
Jaarhuur € 14.265,--

Bijkomende leveringen (heizkosten en betriebskosten) worden jaarlijks naar werkelijke kosten verrekend.
Volksbank geschat op € 350,-- per maand
4 app geschat op € 400,-- per maand

Zekerheidsstelling Waarborgsom € 2.000

Investeringsprofiel

 

Huursom € 26.265,00 Per jaar excl g/w/l.
Koopsom € 312.500,- K.K.
Factor 11,9

Overig

 
Aanvullende informatie

De Duitse verhuur is zeer makkelijk te doen vanuit Nederland, behoeft weinig tijd en gaat grofweg als volgt:

Het beheer (administratie, geldverkeer, huurcontracten, onderhoud, huurinning en aanmaningen, jaarafrekeningen, V.V.E. vergadering en opstellen en naleving van huisregels) wordt gedaan door "de Verwalter". In dit geval zijn er 5 gebruikers (4 app en 1 bank) kosten voor de verwalter zijn € 16,-- excl. BTW per gebruiker per maand.
Bruto huurinkomsten noemt men "warmmiete" welke op een derdenrekening van de eigenaar aan de Verwalter wordt betaald. Alle servicekosten als gas, licht, water, afval en veel meer wordt hiermee betaald door de huurder.
Netto huurinkomsten noemt men "kaltmiete" welke voor de eigenaar is en wordt overgemaakt door de Verwalter.
Voor de verhuur van deze 3 panden hebben we een zeer goede verhuurmakelaar ter plaatse, Herr Feldermann uit Duisburg. De wetgeving is anders dan in Nederland en kan het beste worden overgelaten aan de Verwalter of de verhuurmakelaar. In de praktijk krijgt men sporadisch een telefoontje over een onderhoudskwestie en de oplossing hiervan via een klusjesman. Het beheer is dus makkelijk en goed te doen vanuit Nederland.

Naar ik begrepen heb is de belasting in Duitsland als volgt geregeld. Bij serieuze interesse adviseren wij u een belastingadviseur te raadplegen, want zij weten van de hoed en de rand.
* in prive zijn inkomsten (NETTO huur en verkoopwinst) progressief belast. Het tarief over inkomen boven de belastingvrije som ad € 7.664 tot € 52.152 oploopt van 8,8% tot 42%. Met ingang van 1 januari 2007 heeft een toptarief van 45% ingesteld voor inkomen boven € 250.000. Verkoopwinsten zijn onbelast na 10 jaar of als men in 10 jaar minder dan 3 panden verkoopt. De netto inkomsten laag houden door bv. opknapwerkzaamheden is dus mogelijk.
* in een BV: meestal wordt een NEDERLANDSE BV genomen. Er wordt dan 25% belasting betaald in Duitsland over de NETTO inkomsten, welke wordt verrekend met de Nederlandse belasting, resultaat 25% . De netto inkomsten laag houden door bv. opknapwerkzaamheden is dus mogelijk.
*overschrijfkosten: O.B. = 3,5% / kosten koper is dus ca 4%
makelaarskosten bij verhuur: 1 a 2 maandhuren
beheerkosten: = verwalterskosten a €16 excl. BTW per maand per gebruiker.(men kan het ook zelf doen.)
notariskosten: vaste tarieven op basis van koopprijs ca € 700,- tot €1300,-


Contact

 
Aanbieder Algemeen
Direct reageren
Reactie Verstuur een reactie via deze site

Kaart


Kaart
Rendementsberekening

Rendementsberekening

Wilt u een rekenvoorbeeld van de jaarlijkse kosten en opbrengsten van dit beleggingspand? Klik op de knop voor een proefberekening!

Toevoegen aan portefeuille

Toevoegen aan mijn portefeuille

Klik op de knop om dit object toe te voegen aan uw portefeuille. Uw selectie wordt middels een cookie in uw browser bewaard gedurende een periode van 3 maanden.

Mijn portefeuille inzien

Mijn portefeuille inzien

Klik op de knop om uw portefeuille in te zien. Uw selectie wordt middels een cookie in uw browser bewaard gedurende een periode van 3 maanden.

Aanvraag taxatie

Aanvraag taxatie

Wilt u onafhankelijk advies over de actuele waarde van dit object? Klik op de knop om een taxatie aan te vragen!

Aanvraag financieringsinformatie

Aanvraag financieringsinformatie

Wij helpen uw graag met uw financieringsaanvraag dan wel financiële vragen.

Vastgoed verhuur en beheer

Vastgoed verhuur en beheer

In samenwerking met onze partners ondersteunen wij u met de verhuur van uw object en het financieel, technisch en administratief beheer van uw object.

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding

Heeft u behoefte aan advies over de juiste prijs, toekomst van de betreffende locatie, betrouwbaarheid van de huurders, realistische huur, juridische inhoud van huurcontracten? Kies een onafhankelijk aankoopmakelaar!

Verzekeringen

Verzekeringen

Uw belegging goed verzekerd!

Reactie


Schrijf hieronder uw reactie aan de aanbieder van dit object. Uw gegevens worden uitsluitend ter beschikking gesteld aan de aanbieder van dit object.

Object:

Duisburg - Beeck (Duitsland)

Friedrich Ebertstrasse 331, Duisburg -Beeck
Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw e-mailadres:
Uw reactie:
 

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deze presentatie is met zorg samengesteld uit informatie die van de aanbieder van het beleggingspand afkomstig is. Beleggingspanden.nl biedt deze informatie daarom aan zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid en volledigheid. Beleggingspanden.nl biedt zelf geen onroerend goed aan. Deze presentatie is een uitnodiging om via Beleggingspanden.nl met de aanbieder van het beleggingspand in contact te komen.