Winkelbelegging

Den Haag, Jan Hendrikstraat 5 en 5A t/m 5D

Jan Hendrikstraat 5 en 5A t/m 5D
2512GK Den Haag, Zuid-Holland.

Verkocht Verkocht   zie hieronder voor de vraagprijs.

Dit betreft een uniek verhuurd woon-/winkelpand op een zeer goede locatie, in hartje centrum van Den Haag, schuin tegenover de Grote Kerk en recht tegenover het nieuwe IBIS Hotel. Het pand heeft zeer interessante herontwikkelingsmogelijkheden, eigenaar is hiermee al heel ver.

Algemeen:
De onderzijde van het gebouw heeft een avondwinkel met voor de Haagse gemeente een zeer exclusieve vergunning om tot middernacht open te mogen zijn. De eigenaar heeft geïnvesteerd in een nieuwe CV ketel voor de appartementen evenals een bijdrage geleverd voor een keuken bij de avondwinkel voor de verkoop van voedsel. De gemeenteriolering is vorig jaar vervangen.

Capris Avondwinkel is recent voor 10 jaar verhuurd (01.04.2008 t/m 31.03.2018) ad € 2.800,- per maand (€ 33.600 p/jr) exclusief servicekosten en BTW vrij.
Vraagprijs winkel: € 537.600,- (16x de jaarhuur).

Voor de bovenwoningen ligt een eerste herontwikkelingsplan, deze is getekend door architectenbureau Baks & Hoebert te Den Haag. Architect Frans Baks heeft heeft tekeningen vervaardigd voor de realisatie van 4 nieuwe appartementen op de winkel.
Volgens Baks betreffen de bouwkosten ca. € 450.000,- inclusief lift en alle voorzieningen.
Omdat Baks meer specialisme heeft in de kleine verbouwingen en geen BNA architect is, is de eigenaar recent van architect gewijzigd om het plan verder uit te laten werken door Studio Tobias Architectenbureau, om de hoek van het project (Westeinde 21). Deze is tevens BNA architect, waardoor de gemeente wat soepeler om gaat met de tekeningen.
De eigenaar heeft recent opdracht gegeven voor een aanvraag tot beginseluitspraak (voorontwerp, fase 1) op basis van het ontwerp. De indiening hiervan zal half september plaatsvinden bij de gemeente. Zodra de reactie van gemeente op de beginseluitspraak bekend is, kan het definitieve ontwerp (fase 2) worden ingediend.
De offerte van Studio Tobias architectenbureau BNA betreft voor fase 1 € 6.900,- excl. BTW en fase 2 € 17.280,- excl. BTW. De advieskosten voor sondering, funderingsonderzoek, EPN berekening, constructie en bouwkosten, is totaal geraamd op € 14.750,- excl. BTW.

Het geheel; de winkel en 4 woningen zijn allen op basis van de eerste tekeningen gesplitst (Febr.2008) in 5 appartementsrechten, te weten Jan Hendrikstraat 5 (winkel) en 5A t/m 5D (woningen).
De bestaande 2 appartementen zijn verhuurd aan gezin met kind voor € 1.100,- per maand (€ 13.200,- per jaar) excl. energiekosten.

Vraagprijs bovenwoningen € 500.000,- inclusief splitsing.
Verkoop alleen in zijn geheel en niet afzonderlijk.

Metrage´s bij vernieuwbouw van de appartementen, volgens opgave van de huidige tekeningen respectievelijk 94,7m² (5A), 80,5 m² (5B), 80,5 m² (5C) en 86 m² (5D). De bovenste laag betreft een soort penthouse met veel glasoppervlak en groot dakterras aan voor- en achterzijde. Totale NETTO vloeroppervlak ca. 342m².

Note: De winkel zit bij de eigenaar in box III, verkoop vanuit privé.
De bovenwoningen zitten in de BV, vanwege de verwachte winsten bij realisatie van de appartementen.

Verwachte verkoopprijs na realisatie van de vier appartementen, met een minimale verwachte vraagprijs ad ca. € 4.100,- per m² is € 1.400.000,-. Minus aankoopprijs en bouwkosten, geeft een winst van ca. € 400.000,- volgens de huidige gegevens.
Referentie: De nieuwbouwappartementen aan J.Hendrikstraat 13, zijn begin 2007 aangeboden voor € 5.322,- p/m2.

Let op: Naast bovenstaande ontwikkelingsmogelijkheden, zit er nog een uitbreidingspotentie aan de achterzijde van de winkel. Deze is tweeledig, één optie is om op het achterdak van de winkel één of meerdere appartementen te realiseren óf het achterste stukje grond aan te kopen van de buren (zie google en kadastrale foto’s). Hiermee kan de winkel dieper worden en daarop wederom 4 appartementen worden gerealiseerd.

Bouwjaar rond 1900, volledige eigendomssituatie (uniek voor centrum Den Haag, meestal erfpacht).

Wij vragen u discreet om te gaan met deze presentatie en het beleggingspand in eerste instantie uitsluitend aan de buitenkant te bezichtigen. Er wordt uitdrukkelijk op gewezen dat bezichtiging/inspectie en/of contact met de huurder uitsluitend in overleg met medewerkers van Beleggingspanden.nl kan geschieden.

Algemeen

 
Land Nederland
Soort pand Winkelpand
Laatste wijziging dinsdag 13 april 2010

Pandinformatie

 
Vloeroppervlakte

Winkelruimte beneden: ca. 120 m².

Kadastraal Gemeente 's-Gravenhage L, sectie L, nummer 1562.
Eigendomssituatie Volledig eigendom
Bouwjaar rond 1900.
Bereikbaarheid Goed, gelegen in het centrum van Den Haag, nabij de Grote Kerk en het nieuwe Ibis hotel.

Contractinformatie

 
Huursituatie Volledig verhuurd
Huurgegevens

Contractinformatie:

Huidige huurgegevens:
• Begane grond verhuurd aan Capris avondwinkel van 01.04.2008 tot
31.03.2018. Huurprijs € 33.600,- per jaar. BTW vrije verhuur.
Geen servicekosten, energiekosten heeft huurder rechtstreeks bij
energieleverancier afgesloten.
• Bovenwoningen twee stuks, verhuurd aan gezin met kindje voor
€ 1.100,- per maand excl. energie.
• Huidige huursom totaal € 46.800,- per jaar.


Investeringsprofiel

 

Koopsom zie hieronder voor de vraagprijs.

Overig

 
Aanvullende informatie

€ 537.600,- (16x de jaarhuur) voor de winkel.
€ 500.000,- voor de 4 appartementsrechten.
Deze prijzen zijn op basis van kosten koper en verkoop alleen in zijn geheel en niet afzonderlijk.


Contact

 
Aanbieder Beleggingspanden.nl
Algemeen
Telefoon: 030 - 225 31 12
Direct reageren
Reactie Verstuur een reactie via deze site

Kaart


Kaart
Rendementsberekening

Rendementsberekening

Wilt u een rekenvoorbeeld van de jaarlijkse kosten en opbrengsten van dit beleggingspand? Klik op de knop voor een proefberekening!

Toevoegen aan portefeuille

Toevoegen aan mijn portefeuille

Klik op de knop om dit object toe te voegen aan uw portefeuille. Uw selectie wordt middels een cookie in uw browser bewaard gedurende een periode van 3 maanden.

Mijn portefeuille inzien

Mijn portefeuille inzien

Klik op de knop om uw portefeuille in te zien. Uw selectie wordt middels een cookie in uw browser bewaard gedurende een periode van 3 maanden.

Aanvraag taxatie

Aanvraag taxatie

Wilt u onafhankelijk advies over de actuele waarde van dit object? Klik op de knop om een taxatie aan te vragen!

Aanvraag financieringsinformatie

Aanvraag financieringsinformatie

Wij helpen uw graag met uw financieringsaanvraag dan wel financiële vragen.

Vastgoed verhuur en beheer

Vastgoed verhuur en beheer

In samenwerking met onze partners ondersteunen wij u met de verhuur van uw object en het financieel, technisch en administratief beheer van uw object.

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding

Heeft u behoefte aan advies over de juiste prijs, toekomst van de betreffende locatie, betrouwbaarheid van de huurders, realistische huur, juridische inhoud van huurcontracten? Kies een onafhankelijk aankoopmakelaar!

Verzekeringen

Verzekeringen

Uw belegging goed verzekerd!

Reactie


Schrijf hieronder uw reactie aan de aanbieder van dit object. Uw gegevens worden uitsluitend ter beschikking gesteld aan de aanbieder van dit object.

Object:

Den Haag

Jan Hendrikstraat 5 en 5A t/m 5D, Den Haag
Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw e-mailadres:
Uw reactie:
 

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deze presentatie is met zorg samengesteld uit informatie die van de aanbieder van het beleggingspand afkomstig is. Beleggingspanden.nl biedt deze informatie daarom aan zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid en volledigheid. Beleggingspanden.nl biedt zelf geen onroerend goed aan. Deze presentatie is een uitnodiging om via Beleggingspanden.nl met de aanbieder van het beleggingspand in contact te komen.