Beleggingspand financieren

In het onroerend goed wordt over het algemeen onderscheidt gemaakt tussen residentieel onroerend goed en commercieel onroerend goed. Voor ieder type onroerend goed gelden andere soort financieringsvoorwaarden. De voorwaarden per type zijn hieronder te vinden.

Daarnaast is het goed om te weten dat er een verschil is tussen de koopsom en de waarde van een pand. Over het algemeen ligt de waarde van het pand wat lager dan de koopsom. Financieringspartijen gaan bijna altijd uit van de waarde van het pand bij het beoordelen van een financieringsaanvraag. Het is goed om dit mee te nemen in de zoektocht naar een beleggingspand.

Residentieel vastgoed
Woningen, appartementen, kamerverhuurpanden of studio’s zijn tegenwoordig uitstekend financierbaar. Financieringspartijen kunnen maximaal tot 85% van de waarde in verhuurde staat financieren tussen circa 2,7% tot 4,2% rente.

Voor het aanvragen van een financiering heeft u altijd minimaal 30% van de koopsom nodig aan eigen vermogen. Dit percentage is als volgt opgebouwd:

  • Eigen inleg: minimaal 15% van de koopsom
  • Overdrachtsbelasting: 8% van de koopsom
  • Notaris: circa € 1.500,-
  • Bemiddelaar financiering: circa 0,8% over de hoofdsom van de financiering, maar maatwerk is mogelijk.
  • Het verschil tussen de waarde in verhuurde staat en de koopsom

Commercieel vastgoed
Losstaande kantoorpanden, horecapanden, winkelpanden en garageboxen zijn financierbaar. In principe is dit type vastgoed te financieren tegen 4,5% tot 6% rente op jaarbasis. De maximale financieringssom is ca. 70% van de taxatiewaarde. Indien het een pand betreft met goede kwalificaties (zoals een goede huurder, een goede locatie en een correct energielabel) zijn rentepercentages van 2 tot 3,5% rente ook wel haalbaar bij grootbanken (Rabobank, ING, ABN Amro).

Heeft u voldoende eigen vermogen? Of heeft u ander beleggingsvastgoed in eigendom dat u kan (her)financieren?

Laat uw gegevens achter en onze financiële partner neemt geheel vrijblijvend contact met u op over de financieringsmogelijkheden.

Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring
Terug
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.