Vastgoedbeleggen, verhuren en educatie

2-10-2018

Het opbouwen, verhuren en beheren van een vastgoedportefeuille kost tijd en vereist kennis waar educatie voor nodig is.  Vastgoedbeleggen is om die reden niet zomaar iets wat u ‘er even bij’ doet. Als vastgoedbelegger is het belangrijk dat u leert waar u op moet letten zodat u zelf een betere en weloverwogen keuze kunt maken als het gaat om uw vastgoed. 

Aankopen

Wilt u een object aankopen dan is het belangrijk dat u enige kennis heeft van de vastgoedmarkt. Kennis geeft u meer zekerheid. Denk bijvoorbeeld aan kennis over een stad of over een wijk. Wat zijn de veiligheidscijfers van een wijk? Hoe tevreden zijn de bewoners die in een wijk wonen? Maar ook wat is de gemiddelde prijs in een bepaalde wijk van een appartement en welke huur kan zo’n appartement opbrengen. Allemaal zaken die meespelen als u een weloverwogen beslissing wilt maken over de aankoop van een appartement.

Verhuren


Maar niet alleen kennis over een woonwijk of over de markt is belangrijk. Verhuren is in Nederland aan wet- en regels gebonden. Niet alleen op landelijk niveau maar ook op regionaal en zelfs, of misschien wel juist, op lokaal niveau. De gemeente mag regels met betrekking tot verhuren of huisvesting vastleggen in de huisvestingswet. Denk hierbij aan het toegestane aantal inschrijvers in een woning, of de regels met betrekking tot kamerverhuur. Het is dus meer dan belangrijk dat u globaal weet wat de regels binnen een gemeente zijn, en of deze regels overeen komen met wat u als vastgoedinvesteerder wilt.


Educatie


Waar doet u dan al die kennis op? Internet is natuurlijk een goede bron van informatie. Maar soms hebben investeerders ook behoeften om kennis op te doen via een expert of een professional. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van workshops, het maken van afspraken met deze experts of het doen van cursussen. Linkedin is een geweldig middel om in contact te komen met expert. Ook het volgen van masterclasses en cursussen brengt u in contact met andere vastgoedbeleggers waarmee u kunt sparren.

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.