Verhuur van woonruimte in Rotterdam, voorkom een boete

23-10-2018

Bent u een verhuurder en verhuurt u woonruimte in Rotterdam? Dan kunt u een boete krijgen als u niet conform de regelgeving van de gemeente verhuurd. Onlangs kwam er een filmpje online dat de gemeente Rotterdam in samenwerking met het TV programma Flikken Rotterdam heeft gemaakt.


Spookbewoning

In dit filmpje komt naar voren wat men bedoeld onder spookbewoning en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn voor u als verhuurder. Spookbewoning komt binnen de gemeente Rotterdam voor in met name anonieme appartementen complexen. Vaak gaat het hier om drugshandel of andere illegale praktijken.

https://youtu.be/p5Nk2Sqic80


Richtlijnen vanuit de gemeente

De gemeente Rotterdam heeft een richtlijnen opgesteld voor goed verhuurderschap. Als u deze richtlijnen volgt kunt u criminaliteit in uw huurwoning proberen te voorkomen. De richtlijnen bestaan onder andere uit:

             Controleer de identiteit van uw huurder

             Vraag een bewijs van inkomen

             Accepteer geen contante betalingen

             Houd toezicht op de woning

             Vraag om een kopie van inschrijving BRP

             Let erop dat u zaken doet met een betrouwbare verhuurmakelaar

             Verhuur uw woning of woonruimte alleen met een huurcontract


Wat kunt u als verhuurder doen

Zorg dat u op de hoogte bent van de regelgeving vanuit de Gemeente Rotterdam voor goed verhuurderschap. Via cursussen en masterclasses over verhuren, screenen en controleren kunt u uw kennis verdiepen.


Verhuurt u uw vastgoed via een makelaar? Zorg er dan voor dat u altijd het dossier van de huurder ter inzage krijgt om te beoordelen en dat u zelf de huurovereenkomst tekent met de huurder.

Een betrouwbare makelaar kunt u herkennen voor het VBO lidmaatschap tevens kunt u ervanuit gaan dat verhuurmakelaars die met Huurcheck werken een goed screeningsbeleid hebben.

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met mevrouw Esther Dekker

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.