Wat zegt een onderhoudscontract over een bedrijfspand?

16-7-2019

Ook een bedrijfspand moet onderhouden worden. Dit is niet anders dan het onderhoud van je woning. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden die de loodgieter verzorgt. Het is slim om hiervoor onderhoudscontracten af te sluiten. Voor je dat doet, is het wel goed om meer informatie te verzamelen. Die informatie vind je in dit artikel.

De kwaliteit waarborgen

Waarom laat je eigenlijk onderhoud uitvoeren? Dat is natuurlijk een vraag waarop simpel te antwoorden is. Door goed onderhoud doen, houd je de kwaliteit van je bedrijfspand hoog. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld de veiligheid van het gebouw. Ook is het belangrijk voor het comfort van de gebruikers van het pand. Het comfortabele gevoel van jou en je medewerkers blijft zo gegarandeerd. Een loodgieter zorgt er bijvoorbeeld dat er geen lekkages ontstaan door regelmatig de installatie na te zien. Waardoor vochtproblemen en alle gevolgen voorkomen worden.

Problemen voor zijn

Een onderhoudscontract afsluiten zorgt voor de garantie dat de loodgieter of andere vakman op regelmatige basis de installatie komt nakijken. Dit gebeurt meestal eenmaal per jaar. Door die regelmatige controle kan je ook problemen voor zijn. Wanneer onderdelen slijten, dan worden deze vervangen voordat ze defect raken. Een lekkage zal dus minder snel optreden, juist omdat de zwakke schakels tijdig zijn vervangen door de vakman. In dat opzicht is investeren in een onderhoudscontract bij een plaatselijke loodgieter dus ook een manier om geld uit te sparen. Dit is zakelijk gezien ook interessant.

Voor verschillende soorten werkzaamheden

Een onderhoudscontract kan betrekking hebben op verschillende onderdelen van je bedrijfspand. Zo kan het gaan om de cv-installatie. Het kan ook een contract zijn voor het onderhoud van de cv of de koeling. Wie industriële installaties gebruikt, kan ook veel hebben aan een onderhoudscontract voor deze installaties. Al deze werkzaamheden zijn gemakkelijk uit handen te geven aan de specialisten die hiervoor opgeleid zijn. Zo hoef je je hier zelf niet mee bezig te houden. Jij kan je dan gewoon richten op je eigen werkzaamheden. Dit geeft ook veel rust voor jou als ondernemer.

Alle zaken bij elkaar

Er zijn verschillende mogelijkheden als het om onderhoud gaat. Je kan natuurlijk voor elk type installatie en voor elk onderdeel een aparte vakman inhuren. Dit betekent dus dat je met veel verschillende contracten moet werken. Je hebt dan bijvoorbeeld de loodgieter voor het sanitair en de monteur voor de industriële installaties over de vloer. Je kan er echter ook steeds vaker voor kiezen om een totaalcontract voor al het onderhoud af te sluiten. Zo heb je ook al je zaken op één plek geregeld. Dat is natuurlijk alleen maar nog gemakkelijker voor jou.

De bedrijfsprocessen bevorderen

Naast alle zaken met betrekking tot het pand zelf, is er natuurlijk ook onderhoud dat daadwerkelijk van belang is voor de werkzaamheden die je doet. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud aan de server, het netwerk en de computers die je gebruikt. Deze zijn vitaal voor je werkzaamheden en moeten dus goed werken. Stel je voor dat er iets misgaat, dan ligt je onderneming direct stil. Daar zit natuurlijk geen enkele ondernemer op te wachten. In dat opzicht is onderhoud laten plegen dus misschien wel belangrijker dan ooit te noemen. Ook hier zijn steeds meer specialisten voor te vinden.

Grip op de kosten

Tot slot is het ook belangrijk om het afsluiten van een onderhoudscontract voor een bedrijfspand zakelijk te bekijken. Door onderhoudscontracten af te sluiten ben je van veel werkzaamheden verzekerd voor een vaste prijs. Dit betekent dus ook dat je minder kwijt bent dan wanneer je iedere keer een specialist moet laten langskomen als iets kapotgaat of misgaat. Wanneer je het op die manier bekijkt, dan heb je dus meer grip op de kosten. Zakelijk gezien is dit dus een hele slimme keuze om geld over te houden. Alleen al om die reden moet je dus een onderhoudscontract voor je bedrijfspand overwegen.

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.