Beleggen in vastgoed is hot in Rotterdam. Waar moet men op letten?

26-9-2017

Beleggen in vastgoed is hot in Rotterdam. Waar moet men op letten?

 

Dat merken wij niet alleen aan de toenemende vraag, ook is hier veel over te lezen in de landelijke media. Er zijn veel verschillende vormen van beleggen in vastgoed. U kunt ervoor kiezen om zelf een portefeuille op te bouwen, of u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw geld in een vastgoedfonds te investeren. Maar wat met name belangrijk is, is dat u als particulier kennis heeft van de markt waar u in investeert. In dit artikel vertel ik u waarom.

 

 

“Beleggen is eigenlijk een puzzel die dicht moet vallen”

 

 

Cijfers versus emotie

Vastgoed is ook emotie. Bel eens enkele makelaars op en elke makelaar zal een andere feeling hebben met een bepaald gedeelte van Rotterdam. Het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van de huurmarkt. Welk vastgoed wordt tegen welke prijs verhuurd aan wat voor soort huurders? Hoeveel betaalt u per m2 tegen welke prijs? En wat gebeurt er als u 2 vergelijkbare objecten in 2 verschillende delen van Rotterdam tegen elkaar afzet? U zult zien dat hier hele verrassende resultaten uit zullen komen. Soms blijkt dan zelfs dat de meest populaire gebieden in Rotterdam voor u niet het juiste gebied zijn om te investeren. Onderzoek doen en kennis vergaren vooraf is dus zeker een must.

 

Aan welke doelgroep wil ik verhuren?

Niet alleen kennis van vastgoed is belangrijk. Ook kennis van de huur doelgroep speelt een rol. Een expat heeft een ander huurprofiel dan een particuliere huurder. Maak dus voor uzelf de afweging wat voor u belangrijk is. Expats betalen vaak meer huur maar hebben ook meer eisen en zullen sneller verhuizen. Tegenover de meerwaarde van de huurinkomsten staat dus ook meer arbeid. U zult meer tijd kwijt zijn aan het zoeken naar huurders, de inrichting van de huurwoning en het verlenen van service. Ook zal het soort doelgroep waar u op mikt bepalend zijn voor het gebied waar u wilt gaan verhuren. Het een kan dus niet zonder het ander.

 

Met kennis de puzzel compleet maken

Wilt u als particulier gaan beleggen in vastgoed dan lijkt het soms wel een puzzel die compleet moet worden. Een puzzel tussen soort vastgoed, soort huurder en huurprijs. Toch is het van belang dat deze puzzel op een bijna natuurlijke manier dichtvalt. Waarom? Omdat uit de praktijk blijkt dat als deze 3 facetten met elkaar in verhouding zijn een huurwoning bijna altijd binnen 2 weken verhuurd wordt. En dat is uiteindelijk het doel waar u naartoe werkt, weinig leegstand en tevreden huurders!

 

Als u wel wilt investeren in vastgoed, maar niet de tijd heeft om de administratie van het vastgoed, zoals beheer, boekhouding en verhuur te regelen, dan is het wellicht een idee in een vastgoedfonds van Max Property Group te investeren.

 

Geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur Max Property Group Nederland en specialist op het gebied van vastgoed en verhuur in Rotterdam.

 

 

Over Drs. Esther Dekker

Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de vastgoedwereld. Als Master of Science (MSc) kreeg ik de kans om meer dan een jaar lang onderzoek te doen naar huisvestingsbeleid in Nederland. Huisvestingswetten, huisvestingsverordeningen, vergunningen ect. Niets is mij vreemd in deze dynamische markt.

De combinatie tussen theoretische kennis en veel praktijkervaring in de Rotterdamse Vastgoedmarkt maakt dat ik op vele vastgoed vlakken professioneel advies kan geven en actief mee kan denken in de wensen van vastgoedbeleggers. Zowel op praktisch niveau als op strategisch niveau.

Wilt u meer weten over investeren in ons vastgoedfonds? Neem dan gerust een kijkje op onze website  www.maxpropertygroup.com. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken met een van onze adviseurs.

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.