beleggingsdruk blijft groot

26-8-2018

Na een sterk eerste halfjaar van 2018 lijkt het beleggingsvolume opnieuw af te stevenen op een recordjaar. De druk bij beleggers om kapitaal in vastgoed te investeren blijft groot.

Dat blijkt uit een rapport van de Rabobank over de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt. De beleggingsdruk is volgens de bank zelfs zo groot dat er in enkele segmenten te weinig hoogwaardig vastgoed beschikbaar is. Omdat kwalitatief goed aanbod schaars is, leidt dit tot verschuivingen naar alternatieve locaties en beleggingscategorieën. Zorgvastgoed is zo’n alternatieve beleggingscategorie die in populariteit stijgt.

De Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt heeft een uitstekend eerste half jaar achter de rug met een totaal belegd volume van 9,8 miljard euro tweede kwartaal oversteeg het eerste met ruim 2,8 miljard euro en bereikte een waarde van  6,3 miljard euro. Ten opzichte van de eerste helft van 2017, dat uiteindelijk een recordjaar bleek te zijn, is circa 1,5 miljard euro meer in vastgoed belegd. Woningen waren goed voor  3,7 miljard belegd volume, gevolgd door kantoren met 2,7 miljard.

Rabobank verwacht dat de rest van 2018 zich vergelijkbaar voltrekt als het eerste halfjaar. Het rendement op vastgoed is nog aantrekkelijk ondanks de forse concurrentie en de daarmee gepaard gaande prijsstijgingen. Daarnaast hangen er nog deals boven de markt, zoals de op handen zijnde verkoop van Leidsche Rijn Centrum. ‘Omdat ook het speelveld van financiers sterk concurrerend is, zien we dat de margedruk zich vergroot’, aldus de bank.


Lees hier het volledige artikel!

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.