Beleggingspand financieren: wat zijn de mogelijkheden?

6-10-2019

Heeft u spaargeld en bent u op zoek naar een goede investering? Dan is een beleggingspand wellicht een goede manier om uw geld te laten renderen. Steeds meer particuliere investeerders denken erover om een beleggingspand aan te schaffen om hun spaargeld voor hen te laten werken. Maar hoe financiert u zo'n beleggingspand? Met een reguliere hypotheek is het namelijk moeilijk om toestemming te krijgen voor de verhuur. Hier vindt u de mogelijkheden, waaronder een speciale hypotheek, op een rijtje.

Beleggingspand financieren met een hypotheek

Met de lage rente momenteel is het extra interessant om een beleggingspand aan te verwerven. Om een beleggingspand te financieren moet u rekening houden met een eigen inbreng van minimaal 30 procent. Het is dus een vereiste dat u eigen geld inbrengt. Daarnaast kunt u tot 70 procent van de waarde van het pand financieren met een speciale hypotheek. Er zijn diverse geldverstrekkers voor het financieren van uw beleggingspand, waaronder grote banken. Het soort onroerend goed dat u hiermee kunt financieren, verschilt per partij. Soms is het alleen mogelijk om woningen te financieren, terwijl weer andere geldverstrekkers ook een hypotheek aanbieden om een bedrijfs- of winkelpand mee te financieren. Hierbij gaat het qua hypotheekvorm doorgaans om een lineaire- of annuïtaire hypotheek, vaak is er ook een aflossingsvrij deel mogelijk. Het percentage van de marktwaarde dat in aanmerking komt voor aflossingsvrije financiering loopt uiteen per geldverstrekker. De hoogte van de hypotheekrente is onder andere afhankelijk van de rentevaste periode en het percentage van de marktwaarde van het beleggingsobject dat u wenst te financieren. Als u een kleiner deel van de marktwaarde financiert, betaalt u minder hypotheekrente.

Financier uw beleggingspand met een andere lening

Indien u veel eigen vermogen heeft en een bedrag tot €150.000,- te kort komt om uw beleggingspand te financieren, kunt u ook kiezen voor een persoonlijke lening. Deze lening ontvangt u in één keer (tot een bedrag van €75.000) van de kredietverstrekker en u weet precies hoeveel u maandelijks kwijt bent doordat u dit bedrag terugbetaalt over een vaste looptijd, tegen een vaste rente. U weet dus precies waar u aan toe bent. Deze vorm van lenen is daardoor zeer geschikt als u weet welk bedrag u precies nodig heeft om uw beleggingspand aan te schaffen. Doorgaans is het bij een persoonlijke lening ook mogelijk om tussentijds boetevrij af te lossen, waardoor deze vorm van krediet een betere keuze kan zijn dan een hypotheek. Verdient u uw investering snel terug? Dan kunt u de lening tussentijds sneller aflossen waardoor u minder geld kwijt bent aan de rentekosten. U kiest zelf de looptijd van het krediet, vaak variërend tussen 12 tot 120 maanden.

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.