Duurzaam beleggen groeit door bij particulieren

11-11-2018

Het aantal particuliere beleggers dat duurzaam belegt is de afgelopen twee jaar verder gegroeid, waardoor inmiddels bijna de helft van alle beleggers ook duurzame fondsen of aandelen bezit. Dat blijkt uit een onderzoek dat BinckBank afgelopen maand heeft uitgevoerd onder actieve Nederlandse beleggers.

 

Eind oktober gaf ruim 49 procent van de zelfbeleggers aan duurzame fondsen en aandelen in portefeuille te hebben, tegenover bijna 46 procent in 2016. Het percentage duurzame effecten in de gemiddelde Binck-beleggingsportefeuille steeg in deze periode van 14 naar 16 procent.

 

Bij ruim acht op de tien beleggers ligt het aandeel duurzame beleggingen echter nog altijd onder 30 procent. 5 procent van de beleggers geeft aan voor meer dan 80 procent duurzaam te beleggen. De helft van deze laatste groep belegt volledig duurzaam.

 

Van alle beleggers verwacht 62 procent in de toekomst (nog) duurzamer te gaan beleggen. Slechts 14 procent geeft duidelijk aan ook de komende jaren duurzame beleggingen te mijden.


Bekijk het volledige artikel hier

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.