Duurzaam vastgoed in 2018? Deze subsidies leveren u geld op!

18-2-2018

Duurzaamheid blijft ook in 2018 een grote rol spelen bij het ondernemen en beleggen in vastgoed: een positieve ontwikkeling die door de overheid gestimuleerd wordt. De diverse subsidies maken duurzaam vastgoed een interessante investering met financiële voordelen. Bent u al op de hoogte van de mogelijkheden? Subsidiespecialist Subvention zet ze op een rij.

 

Financiële en fiscale voordelen

Vandaag de dag worden we bijna overstelpt door informatie over regelingen en duurzaamheidsontwikkelingen. Bij Subvention zijn we als subsidieadviesbureau dagelijks in gesprek met vastgoedbeleggers, ondernemers en woningcorporaties die zelf niet uit het doolhof van subsidies komen. We hebben daarom de belangrijkste regelingen voor u op een rij gezet, inclusief de financiële of fiscale voordelen.

 

1) Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie - SDE

Voor de SDE ontvangt u een maximale subsidie van € 0,074 per opgewekte kWh. Dit ontvangt u over een looptijd van 15 jaar.

 

2) Investeringssubsidie Duurzame Energie - ISDE

De ISDE geldt onder andere voor warmtepompen, zonneboilers en biomassaketels. Investeert u bijvoorbeeld in een lucht-waterwarmtepomp van 50 kW dan bedraagt de subsidie maximaal € 6.000.

 

3) Energie Investeringsaftrek - EIA

De EIA is een fiscale subsidie. Investeert u in een energiezuinige voorziening of installatie, dan bedraagt het fiscale voordeel 13,625% van de gemaakte kosten. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen natuurlijk ook voor een lagere energierekening.

 

4) Milieu Investeringsaftrek - MIA

Investeert u in nieuwbouw met het duurzaamheidskeurmerk BREEAM Excellent, dan kunt u profiteren van de MIA. De subsidie bedraagt dan 3,375% van de gebouwkosten. Gaat u nog een stap verder en bouwt u volgens het keurmerk BREEAM Outstanding, dan bedraagt de subsidie zelfs 6,75% met een maximum van € 25.000.000.


Bekijk het volledige artikel hier

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.