Inkomsten genereren uit beleggingspanden met kantoorruimte

22-9-2016

Inkomsten genereren uit beleggingspanden met kantoorruimte

Het investeren in beleggingspanden is momenteel erg populair, helemaal in deze tijd waarin de rente minimaal is. Als u vermogen bezit is het zonde om dit op de bank te laten staan en er vrijwel niets mee te verdienen. Om meer rendement te genereren uit het vermogen is het interessant om te investeren in beleggingspanden met kantoorruimte. Beleggingspanden.nl kan u begeleiden en adviseren met betrekking tot uw investering in een beleggingspand.

Huur en ROI
Het succes van een investering in een beleggingspand is hoofdzakelijk afhankelijk van de return on investment (ROI). De huurinkomsten zijn één van de belangrijkste pijlers. Hiermee kan een structurele bron van inkomsten gecreëerd worden die over lange termijn zeer stabiel is. Een veel stabieler en over het algemeen hoger inkomen dan bijvoorbeeld uit dividend verkregen kan worden. Er zijn wel diverse zaken om rekening met te houden bij beleggingspanden met kantoren.

Waarom beleggen in kantoren?
Het voordeel bij de verhuur van een kantoorruimte is dat u te maken heeft met ondernemers en dat het voor beide partijen een zakelijke aangelegenheid is. Er zijn bovendien geen vastgestelde regels voor een maximale huur en er is geen mogelijkheid om naar een huurcommissie te stappen. De huuropbrengst zal hierdoor niet zomaar afnemen, iets dat bij de verhuur van woningen weleens gebeurt. Met name in steden met hoge huurprijzen en een schaarste aan woningen.

Grote verschillen per stad
De stad waarin het beleggingspand met kantoorruimte zich bevindt speelt ook een belangrijke rol. Organisaties die kantoorruimte huren in Amsterdam hebben over het algemeen meer moeite een geschikte kantoorruimte vinden. Ondanks het redelijk brede aanbod zijn de prijzen en het aantal geïnteresseerden hoog. Zij en zullen daarom langer in dezelfde kantoorruimte blijven wanneer zij de ruimte niet ontgroeien.

Organisaties die kantoorruimte huren in Breda hebben daarentegen meer opties, diverse goed geprijsde kantoren en minder concurrentie van potentiële huurders. Hierdoor is de kans op leegstand ook groter en dienen het beleggingspand en de kantoorruimte zich meer te onderscheiden van de concurrentie.

Huurovereenkomsten
Zoals gezegd zijn de huuropbrengsten van de kantoren zeer belangrijk bij de waarde bepaling van een investering in een beleggingspand. De huurovereenkomsten spelen daarom ook een rol in de waarde bepaling van de vraagprijs. Hierbij wordt er gekeken naar de huidige en in de toekomst verwachte opbrengsten. Daarom is het belangrijk eerst goed te inventariseren hoe het met de huurstromen en huurovereenkomsten gesteld is. Het is ook verstandig om te kijken naar de organisaties die kantoorruimte huren.

De huurders
Wilt u zoveel mogelijk weten over de continuïteit van de investering? Doe dan een korte check van de huurders. Vragen die hierbij belangrijk zijn:

● Hoeveel huurders zijn er? Met meer huurders heeft het vertrek van één huurders weinig effect op de huuropbrengsten.
● Hoe jong of oud is de organisatie? Bij bedrijven die langer bestaan is de kans op continuïteit hoger en de kans op een faillissement lager.
● In welke markt(en) zijn de huurders actief? Bij een spreiding over diverse markten hebben de economische fluctuaties binnen een branche minder invloed.
● Hoe gaat het met de hurende organisaties? Via een korte zoektocht op het internet is het mogelijk om veel te weten te komen over bedrijven. Dit is met name belangrijk wanneer één huurder het overgrote deel van het beleggingspand bezet.

Wilt u ook graag een beleggingspand met kantoorruimte?
Op beleggingspanden.nl vindt u het meest uitgebreide overzicht van beleggingspanden in Nederland. Door de toenemende schaarste op de kantorenmarkt in Amsterdam en Rotterdam is het bijzonder interessant, maar ook lastig, om hier een geschikt beleggingspand te vinden. Op zoek naar een beleggingspand in Amsterdam of Rotterdam? Beleggingspanden.nl is dé expert en helpt u graag verder!

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.