Kwart van duurste koopwoningen naar internationale kopers

21-1-2018

Circa 25% van het aanbod aan koophuizen van minstens een miljoen in Nederland werd verkocht aan internationale kopers uit onder meer China, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Turkije, Hong Kong, Monaco, Zwitserland, België en de Verenigde Staten. Dat meldt Christie’s International Real Estate.

 

“De belangstelling van buitenlandse kopers neemt elk jaar toe, men ervaart het prijsniveau in Nederland als attractief” vertelt Leslie de Ruiter, managing partner bij Christie’s International Real Estate, dochter van het vermaarde veilinghuis. Zo werd bijvoorbeeld een landgoed van € 3.750.000 in Budel van recycling-tycoon Van Gansewinkel aan een koper uit Turkije verkocht.

 

De Ruiter: "Buitenlanders kennen uiteraard Amsterdam, Rotterdam en Den Haag maar zijn nog niet goed op de hoogte dat in Nederland meer moois te koop staat. Zoals in Laren en Blaricum. Die plaatsen kennen ze uiteraard niet maar we zetten het Gooi neer als 'Garden of Amsterdam'. Op die manier krijgen buitenlandse partijen hierin ook interesse. Nederland is voor hen sowieso al een snoepwinkel met prachtige huizen tegen acceptabele prijzen. Belangrijkste overweging van buitenlandse partijen om in Nederland te vestigen is het grote gevoel van veiligheid hier en de aanwezigheid van goede scholen voor hun kinderen."


Lees het volledige artikel hier

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.