NEN 2580 meetrapport

31-10-2018

Nen rapport van belang voor nieuwe beleggingspanden

Bij het investeren in een beleggingspand zijn veel verschillende zaken belangrijk om vooraf in de gaten te houden. Hieronder valt het aanvragen van een NEN 2580 meetrapport doordat het de juiste inzichten geeft in de ruimte van het pand.

 

Wat is NEN 2580?

Het NEN 2580 rapport is door de Nederlandse Norm (NEN) en organisatie die verantwoordelijk is voor de normen van NEN en ISO. Deze normen en of standaarden zijn vastgesteld en de regels zijn voor iedere pandeigenaar, huurder of verhuur door heel Nederland geldig. Het NEN 2580 meetrapport is hiervan een onderdeel en belangrijk voor de bepaling van de inhoud en bruto en netto vloeroppervlakte van een kantoorpand. Het NEN rapport wordt gebruikt om misverstanden en onduidelijkheden op het gebied van verhuurbaar oppervlakte te voorkomen. Het geeft dus  instructies en afmetingen die inzicht geven in het verhuurbaar oppervlakte.

 

Het rapport is momenteel niet verplicht bij oplevering of verhuur van een pand, maar dat zal in de loop der jaren gaan veranderen. Zo wordt dit namelijk vanaf 2021 voor woningen in ieder geval een verplicht onderdeel  bij verkoop of verhuur van de woning.

 

Het aanvragen van een NEN rapport

Het regelen van een NEN rapport kan op twee manieren, namelijk type A en type B.

 

Type A: Type A komt het meeste voor. Hierbij komt een adviseur op de locatie van het pand en worden alle metingen en berekening direct gedaan. De adviseur onderzoekt, inspecteert en werkt volgens de voorwaarden die aan de NEN meting zijn gesteld. De adviseur gaat dit vervolgens uitwerken en inzichtelijk maken voor de aanvrager. Dit wordt vervolgens geregistreerd waarna dit dus wettelijk bepaald is.

 

Type B: Dit is alleen mogelijk wanneer er duidelijke bouwtekeningen inclusief afmetingen  bekend zijn. Een adviseur kan dan vanaf de tekeningen de berekeningen omzetten tot een NEN rapport.

 

Het NEN rapport bestaat uiteindelijk uit:

             Visueel 3D inzicht van alle bouwlagen (in kleur)

             Een oppervlaktemeting aan de hand van bruto en netto metingen

             De meetstaat en het meetcertificaat

 

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.