Positieve berichten Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt

30-10-2013

Meer en meer zijn er positieve berichten te lezen over het consumentenvertrouwen en over de vastgoedbeleggingsmarkt in het specifiek. Zo ook de afgelopen dagen waarbij wij de volgende berichten zijn tegen gekomen zoals wij deze graag met u delen.

Consument in 2 jaar niet zo positief
Het consumentenvertrouwen heeft de hoogste stand bereikt in ruim 2 jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Opleving Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt
Deze week presenteerde DTZ haar rapport ‘Market Investment Update Europe Q3 2013’. Hieruit blijkt dat het verwachte geïnvesteerde volume in Europees vastgoed voor 2013 op 136 miljard euro uitkomt en dat is 15% hoger dan het volume in 2012. Nederland loopt aardig in de pas met deze Europese ontwikkeling. Eind 2013 is het verwachte volume, dat in vastgoed is geïnvesteerd, 5 miljard euro en dit niveau is 16% hoger dan het niveau in 2012. Frans van Toor, als partner van DTZ Zadelhoff in Nederland verantwoordelijk voor Investments: “Een toenemend aantal beleggers wil weer beleggen in Nederland. Men maakt echter wel een duidelijk onderscheid in waar men wel en waar men niet wenst te investeren. Locatie is weer het belangrijkste criterium.”

Lees meer: DTZ

Herstel Nederlandse beleggingsmarkt
Er zijn voortekenen van voorzichtig herstel op de Nederlandse vastgoed beleggingsmarkt. Dit is de belangrijkste conclusie uit het onderzoeksrapport van Jones Lang LaSalle: Nieuwe kopers, nieuwe mogelijkheden. Het rapport is gebaseerd op onderzoek naar het beleggingsbeleid van professionele vastgoedbeleggers in direct Nederlands vastgoed (particuliere, institutionele en internationale beleggers).

Lees meer: Bouwalmanak

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.