Rotterdam is booming!

8-4-2019

ROTTERDAM IS BOOMING!

De populariteit van Rotterdam is sinds de laatste jaren flink aan het stijgen. Dat bleek uit de cijfers van de Economische Verkenning Rotterdam 2019, die begin deze maand werd gepubliceerd. Doordat Rotterdam steeds meer als een aantrekkelijke stad wordt gezien om te wonen en te werken, zit de stad economische gezien in de lift.

ECONOMISCHE GROEI

Rotterdam is het economisch centrum van de regio. Terwijl de werkgelegenheid in omliggende steden slechts met 0.6% steeg, behaalde Rotterdam een groei van 2.8%. Naast de werkgelegenheid is het toerisme in Rotterdam ook steeds meer in trek. Het aantal hotelovernachtingen nam in 2018 met maar liefst 15% toe ten opzichte van 2017.

Het aantal inwoners in Rotterdam groeide ook. De sterkste groei vond plaats onder starters en hoger opgeleiden. Er wordt verwacht dat in de aankomende 15 jaar de trend zich zal voortzetten. In 2035 zal dan het aantal inwoners in Rotterdam stijgen naar 700.000.

ROTTERDAM ZUID

Van oorsprong was Rotterdam Zuid een ondergeschoven kindje maar dankzij de economische groei beleeft het gebied een positieve weerslag. Momenteel komt Rotterdam Zuid letterlijk tot bloei door de vele initiatieven en ontwikkelingen. Vanwege de economische groei zijn de wijken op Rotterdam Zuid sterker en daarmee ook weerbaar voor een eventuele nieuwe crisis.

INVESTEREN IN ROTTERDAM ZUID

Rotterdam Zuid is momenteel misschien wel een van de meest interessante gebieden wat betreft particuliere vastgoed investeringen. Dit gebied wordt steeds aantrekkelijker voor hoger opgeleiden om te wonen en werken door de vele ontwikkelingen die zich plaats vinden. Daarnaast zijn de huizenprijzen van dien aard dat er nog een mooi rendement behaald kan worden behaald. Dit in combinatie met een toename in economische groei en een stijging in bevolkingsgroei maakt Rotterdam Zuid een gebied waar u tegen een goede prijs veilig in vastgoed kan investeren.

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via Facebook of LinkedIn.

INTERESSANTE LINKS:

Klik hier

Geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur van Dominium en Max Property Group Nederland én verhuurspecialist binnen Max Property Rentals in Rotterdam

Over Drs. Esther Dekker

Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de vastgoedwereld. Als Master of Science (MSc) kreeg ik de kans om meer dan een jaar lang onderzoek te doen naar huisvestingsbeleid in Nederland. Huisvestingswetten, huisvestingsverordeningen, vergunningen ect. Niets is mij vreemd in deze dynamische markt. De mogelijkheid krijgen om mee te werken aan een uniek blockchain project zie ik als een unieke kans om mijn klanten te kunnen voorzien van relevante kennis van technologieën van de toekomst.

“Mogelijkheden creëren en nieuwe technieken toepasbaar te maken op deze dynamische markt, dat is waar ik iedere dag voor sta”.

Meer informatie over Blockchain en vastgoed? Kijk op https://www.maxcrowdfund.com/

Volg ons
©2021 | Beleggingspanden.nl
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.