Vastgoed belegging in Belgi

14-11-2004

16 november 2004: Vastgoed belegging in België

 

Waarom beleggen in België ?

De Belgische residentiële vastgoedmarkt is een volledig vrije markt, zonder woningnood, welke meegaat op het ritme van vraag en aanbod. Mooie voorbeelden zijn de Antwerpse randgemeenten waar dankzij een aantal fiscaal-asiel-zoekers de prijzen de pan uitswingen waarbij ingezetenen uitwijken naar ofwel kleiner ofwel verder.

de Belgische kust

Neem onze trotsche Vlaamsche Kust ; een streepje kustlijn van een volle 62 km lang. Elk zelfverklaarde gefortuneerde Belg wil een appartementje aan zee. Het gevolg ; een prijzengekte van jewelste met de mentaliteit van ik ga een brood kopen ; je dient te beslissen binnen de 24 u want ze staan te drummen, mijnheer...

Je stelt jezelf de vraag of zulke prijzen nog in verhouding staan tot het gekochte goed ?

Zeebrugge ?

Als je het prijsniveau van onze kustappartementen uitzet  in een geografische curve lijkt het op de Golden Gate Bridge. Sommige badsteden zoals Knokke & Oostduinkerke zien het aantal kooptransacties verzwakken door een te klein aanbod & te hoge prijzen - vol is vol. Een dergelijke verzadiging noodzaakt een geografische uitzwerming  welke de curve doet afvlakken maar gemiddeld genomen stijgt.

 

Dus is het de kunst om nu net daar te kopen waar de vraag aantrekt maar de prijzen nog betaalbaar zijn... Zo kan je een rendement van 4.5% (op nieuwbouw) betrachten met daar bovenop een realistisch meerwaardepotentieel op minder dan 5 jaar. Voor diepgaandere studies over meerwaarden in Belgisch vastgoed verwijs ik graag naar www.stadim.be - hou de postcode van Zeebrugge alvast bij de hand ; 8380.

Bovendien heeft de stad Brugge het afgelopen jaar ontzettende inspanningen geleverd om de oude Vissershaven van Zeebrugge op te waarderen tot een aangename & moderne jachthaven. Hiertoe werd ondermeer het openbaar domein volledig heraangelegd. Kom eens een kijkje nemen ; op 4 & 5 december 2004 houden wij open deur in ons project Oban Square III Graaf Jansdijk, Zeebrugge.

Graag tot dan !

Guy Rodts van OBAN

Volg ons
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.