Rotterdam, Drinkwaterweg 407

3063VD

Zuid-Holland

€ 419.000
(k.k.)
Optie
 • Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
 • Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
 • Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
 • Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
 • Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
 • Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
 • Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
 • Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407 Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407 Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407 Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407 Kamerverhuurpand - Rotterdam - Drinkwaterweg 407
Foto's 8
Plattegrond 1

Omschrijving

Appartement met kamer-verhuurvergunning. Gelegen op 400 meter van de Erasmus Universiteit. Vier slaapkamers, grote keuken, woonkamer, balkon, berging en twee badkamers. Nieuw laminaat op de vloer dus goed voor allergische huurders. Locatie is zeer gewild bij studenten van RSM (Rdam School of Management), Erasmus Woudesteijn, Hogeschool Rdam en Rdam Business School…….Kamerverhuurvergunning van gemeente Rotterdam op het pand, voor vier bewoners en zij kunnen zich netjes inschrijven.

 

Extra info: 

 • Turn Key:  het apt is volledig gemeubileerd, gestoffeerd en ge-equipeerd (keuken, vaatwasser, wasmachine, stofzuiger, etc). Dit staat een hogere verhuurprijs toe en minimaliseert verhuistoestanden, dit is in ieders belang.
 • Verhuurder heeft bewust gekozen voor verhuur aan internationals. In tegenstelling tot NL huurders is het huurrendement maximaal en huurderoverlast minimaal. Ook wordt oneindig huurverblijf voorkomen, zodat verhuurder baas-in-eigen-huis blijft. De Vraag naar dit soort huisvesting in Rotterdam is veel groter dan het Aanbod en zal in de nabije toekomt zo blijven. Hierdoor is afsluiten van één-jarige huurcontracten op veel punten zeer in het belang van verhuurder. Van onaangepaste huurders kan dan ook afscheid worden genomen maar prettige huurders een nieuw contract worden geboden. 
 • Dit verhuurformat is gericht op het maximeren van huuropbrengst per m² en is in de vorm van ‘flatgroup rental’ (woongroep). Een flatgroup is een groep studiegenoten (flatmates) en zij huren het gehele appartement en dus GEEN kamers. Allen komen op het huurcontract, iedereen tekent en iedereen is hoofdelijk aansprakelijk. Werkt bijzonder goed: sinds 1999 is leegstand/ huurderving door achterstallige huur minder dan 0,4%
 • Huurcontract loopt bewust 12 maanden van 1 Augustus tot 31 Juli en is niet te verkorten. Indien een individuele flatmate in de contractperiode wil verhuizen, dienen de anderen voor opvolging te zorgen. (dit wordt eerder als een gunst ervaren dan een verplichting)
 • Verhuur is o.b.v. kale huur (incl. water & internet) maar exclusief gas & electra. Daarvoor sluit de flatgroup eigen leveringscontract af. Beheerder M2 bemiddelt hierin.
 • Verkoper biedt aan koper kostenvrij de diensten aan van huidig beheerder M2 StudentHousing.nl. Dit tot 3 maanden na aankoop. Dit om de omzetting gladjes te laten verlopen, geen disruptie in de verhuur te hebben, er geen zenuwachtigheid bij huurders optreedt en de nieuwe verhuurder rustig in z’n rol kan komen. Dit aanbod is een gunst: moet niet, mag wel. Wellicht dat koper na deze periode met deze beheerder M2 door will, dan is het verder aan koper en beheerder M2.
 • Communicatie met huurders geschiedt via 1 contactpersoon en indien gewenst kan de huur maandelijks vanaf één bankrekening in z’n geheel worden overgemaakt. Er is ruimte voor verhoging bij eerstvolgende huurwissel in Augustus 2024.
 • Het één-jaarscontract is een bewuste keuze van verhuurder en is een sterkte-bod, geen zwakte-bod. 
 • Verhuurvergunningen worden niet meer uitgegeven in 2024/2025, en de verwachting voor daarna is laag. Dus dit pand is een unieke en gedegen belegging. De vraag zal onverminderd hoog zijn in de doelgroep internationals (studenten en young professionals).
 • Zeer gewilde locatie voor zowel huur als koop. Uitkijk op de Maas en de Rotterdam skyline. Twintig minuten fietsafstand van het centrum. De Erasmus Universiteit ligt op 5 minuten fietsafstand
 • Erfpacht afgekocht tot 2041 en het energielabel is C.
 • Binnen- en buitenzijde van het gebouw zeer verzorgd met hoog afwerkingsniveau. Twee liften en veel parkeerruimte rondom het gebouw.
 • Als aan overzijde van de Maas Feyenoord City zal verrijzen (en/of de 3e oeververbinding) zal dat een enorm prijsverhogend effect hebben.
 • Voor video & meer foto's hierbij de M2 StudentHousing.nl link: https://www.m2studenthousing.nl/student-apartments/drinkwaterweg-rotterdam/

Huidige huurpenningen: € 32.560 kale huur per jaar.

Prognose huurpenningen per Aug 2024: € 33.600 kale huur per jaar.

Een overzicht van de huurovereenkomsten zijn op aanvraag beschikbaar. 

Pandinformatie

Land

Nederland

Soort pand

Kamerverhuurpand

Laatste wijziging

24-1-2024

Vloeroppervlakte

85 m2

Bouwjaar

1991

Contractinformatie

Volledig verhuurd

Huursom

€ 32.560

Vraagprijs

€ 419.000 k.k.

Factor

12,90

Eigendomssituatie

Volledig eigendom

Gemeente

Kralingen

Sectie

E

Nummer

2147

Appartementsindex

A 96

Reactieformulier

Locatie

Drinkwaterweg 407
Extra hulp nodig?

Indicatieve rendementsberekening

Benieuwd of u de aankoop gedeeltelijk kunt financieren?

Zoekt u een betrouwbare partij voor het beheren van uw portefeuille?

Uw belegging goed verzekerd?

Wilt u onafhankelijk advies over de actuele waarde van dit object? Klik op de knop om een taxatie aan te vragen!

Vergelijkbaar aanbod
Image of Rotterdam, Oostzeedijk 164

Rotterdam

Oostzeedijk 164
Kamerverhuurpand
€ 450.000
Image of Katendrechtse Lagedijk 490 A-01 & 490-A02

Rotterdam

Katendrechtse Lagedijk 490 A-01 & 490-A02
Woning / appartement
€ 495.000
Image of Kleiweg 177 A

Rotterdam

Kleiweg 177 A
Horecapand
€ 475.000
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.