U heeft een of meerdere beleggingspanden of bent van plan in onroerend goed te gaan beleggen. Hierbij komt meer kijken dan financieren alleen, u zult namelijk ook een aantal noodzakelijke verzekeringen af willen sluiten om uw belegging veilig te stellen tegen een aantal belangrijke risico's. 

Uw financier zal u zelfs verplichten het onderpand te verzekeren.

Uw risico's

Het grootste en meest tot de verbeelding sprekende risico dat u loopt als belegger in onroerend goed, is dat uw belegging letterlijk in rook opgaat, hier moet u natuurlijk niet aan denken dus u zult een brandverzekering willen afsluiten. Daarnaast bent u als eigenaar van een opstal risicoaansprakelijk voor het opstal en zult u behoefte hebben aan een aansprakelijkheidsverzekering als opstaleigenaar. 

Het pand zal in vele gevallen worden verhuurd aan meerdere huurders, hierin zal ook verloop plaatsvinden wat als gevolg heeft dat u niet altijd zicht heeft op de activiteiten die in het pand plaatsvinden. Voor een verzekeraar is dit echter wel van belang. Tevens geldt bij verhuur dat u een geschil kunt krijgen met een huurder bijvoorbeeld omdat hij andere activiteiten uitvoert dan hetgeen waarvoor u hem toestemming hebt verleend. In geval van leegstand of een gewijzigde bestemming zal de brandverzekeraar geïnformeerd moeten worden over de gewijzigde situatie.

Werkwijze

Steengoed Assurantie Advies is een volledig onafhankelijke assurantie tussenpersoon, kantoorhoudende in Amsterdam. Indien u uw verzekeringen bij hen afsluit, bestaat de beloning uit de provisie die zij van de verzekeringsmaatschappijen hierop ontvangen.

Voor meer informatie over Steengoed Assurantie Advies, onze assurantiepartner kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen via ons contactformulier.

Reactieformulier
Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.