Oostzeedijk 164 D image
Oostzeedijk 164 D image
Oostzeedijk 164 D image

Beleggingpand Oostzeedijk 164 D in Rotterdam verkocht

4-3-2024
De status van het beleggingspand Oostzeedijk 164 D in Rotterdam is gewijzigd naar ‘verkocht’.
Dit beleggingspand is op 06 december 2023 gepubliceerd op ons platform. Wij feliciteren de aanbieder met de verkoop.
De kerngegevens zijn als volgt:
 • Vraagprijs: € 450.000
 • Huursom: € 38.400
 • Factor: 11.70
Bij publicatie hebben wij de volgende omschrijving gebruikt:

Appartement met kamer-verhuurvergunning. Gelegen op 500 meter van de Erasmus Universiteit. Vier slaapkamers & woonkamer, balkon vóór en achter en kelderberging. Locatie is zeer gewild bij studenten van RSM (Rdam School of Management), Erasmus Woudesteijn, Hogeschool Rdam en Rdam Business School. Kamerverhuurvergunning van gemeente Rotterdam op het pand, voor vier bewoners en zij kunnen zich netjes inschrijven.

 Extra info: 

 • Turn Key:  het apt is volledig gemeubileerd, gestoffeerd en ge-equipeerd (keuken, vaatwasser, wasmachine, stofzuiger, etc). Dit staat een hogere verhuurprijs toe en minimaliseert verhuistoestanden, dit is in ieders belang.
 • Verhuurder heeft bewust gekozen voor verhuur aan internationals. In tegenstelling tot NL huurders is het huurrendement maximaal en huurderoverlast minimaal. Ook wordt oneindig huurverblijf voorkomen, zodat verhuurder baas-in-eigen-huis blijft. De Vraag naar dit soort huisvesting in Rotterdam is veel groter dan het Aanbod en zal in de nabije toekomt zo blijven. Hierdoor is afsluiten van één-jarige huurcontracten op veel punten zeer in het belang van verhuurder. Van onaangepaste huurders kan dan ook afscheid worden genomen maar prettige huurders een nieuw contract worden geboden. 
 • Dit verhuurformat is gericht op het maximeren van huuropbrengst per m² en is in de vorm van ‘flatgroup rental’ (woongroep). Een flatgroup is een groep studiegenoten (flatmates) en zij huren het gehele appartement en dus GEEN kamers. Allen komen op het huurcontract, iedereen tekent en iedereen is hoofdelijk aansprakelijk. Werkt bijzonder goed: sinds 1999 is leegstand/ huurderving door achterstallige huur minder dan 0,4%
 • Huurcontract loopt bewust 12 maanden van 1 Augustus tot 31 Juli en is niet te verkorten. Indien een individuele flatmate in de contractperiode wil verhuizen, dienen de anderen voor opvolging te zorgen. (dit wordt eerder als een gunst ervaren dan een verplichting)
 • Verhuur is o.b.v. kale huur (incl. water & internet) maar exclusief gas & electra. Daarvoor sluit de flatgroup eigen leveringscontract af. Beheerder M2 bemiddelt hierin.
 • Verkoper biedt aan koper kostenvrij de diensten aan van huidig beheerder M2 StudentHousing. Dit tot 3 maanden na aankoop. Dit om de omzetting gladjes te laten verlopen, geen disruptie in de verhuur te hebben, er geen zenuwachtigheid bij huurders optreedt en de nieuwe verhuurder rustig in z’n rol kan komen. Dit aanbod is een gunst: moet niet, mag wel. Wellicht dat koper na deze periode met deze beheerder M2 door will, dan is het verder aan koper en beheerder M2.
 • Communicatie met huurders geschiedt via 1 contactpersoon en indien gewenst kan de huur maandelijks vanaf één bankrekening in z’n geheel worden overgemaakt. Er is ruimte voor verhoging bij eerstvolgende huurwissel in Augustus 2024.
 • Het één-jaarscontract is een bewuste keuze van verhuurder en is een sterkte-bod, geen zwakte-bod. 
 • Verhuurvergunningen worden niet meer uitgegeven in 2024/2025, en de verwachting voor daarna is laag. Dus dit pand is een unieke en gedegen belegging. De vraag zal onverminderd hoog zijn in de doelgroep internationals (studenten en young professionals).
 • Zeer gewilde locatie voor zowel huur als koop. Het Student Hotel ligt om de hoek en de Lusthofstraat (het hart van Kralingen) op loopafstand…….Het centrum is op 15 minuten fietsafstand en Erasmus op 4 minuten.
 • Hypothecaire financiering door verkoper bespreekbaar

Huidige huurpenningen: € 38.400 kale huur per jaar.

Prognose huurpenningen per Aug 2024: € 39.600 kale huur per jaar.

Een overzicht van de huurovereenkomsten zijn op aanvraag beschikbaar.

Vergelijkbaar aanbod

Image of Drinkwaterweg 407

Rotterdam

Drinkwaterweg 407
Kamerverhuurpand
€ 419.000
Image of Kleiweg 177 A

Rotterdam

Kleiweg 177 A
Horecapand
€ 475.000
Image of Rotterdam, Rochussenstraat 325C

Rotterdam

Rochussenstraat 325 C
Kamerverhuurpand
€ 549.000

Vergelijkbaar pand kopen

Bent u op zoek naar een vergelijkbaar beleggingspand?
Maak een account aan en registreer uw zoekprofiel dan ontvangt u ons aanbod als eerste direct na publicatie.

Vergelijkbaar pand verkopen

Heeft u zelf een beleggingspand om te verkopen?
Presenteer uw pand rechtstreeks aan ons netwerk van 100.000 beleggers waarvan er wekelijks 47.000 beleggers de mailing met nieuw aanbod ontvangen.
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.