Achter St.-Pieter 4 K image
Achter St.-Pieter 4 K image
Achter St.-Pieter 4 K image

Beleggingpand Achter St.-Pieter 4 K in Utrecht verkocht

31-8-2023
De status van het beleggingspand Achter St.-Pieter 4 K in Utrecht is gewijzigd naar ‘verkocht’.
Dit beleggingspand is op 02 juni 2023 gepubliceerd op ons platform. Wij feliciteren de aanbieder met de verkoop.
De kerngegevens zijn als volgt:
  • Vraagprijs: € 389.000
  • Huursom: € 22.401
  • Factor: 17.40
Bij publicatie hebben wij de volgende omschrijving gebruikt:
Op een A1 locatie in de oude binnenstad van Utrecht (Museumkwartier) bevindt zich dit Rijksmonumentale appartement op de bovenste verdieping, gelegen aan; Achter Sint Pieter 4 K. Dit pand komt ver boven de 187 punten grens uit. 

Welk boek je ook openslaat over historisch gezien belangrijke gebouwen in Utrecht, Achter Sint Pieter 4 staat er altijd in. Het huis is gelegen aan een rustige straat in het Museumkwartier met winkels, schouwburg, bioscopen, Centraal Station op loopafstand. Het pand is gelegen nabij het Oudkerkhof en de Domstraat. Vlakbij bevinden zich musea, de Dom en op korte loopafstand de gezellige binnenstad met mooie winkels en uitgaansgelegenheden zoals o.a. het Wed en de fraaie terras- en eetgelegenheden aan de Oudegracht. Circa 10 minuten lopen naar het muziekcentrum Vredenburg, Hoog Catharijne en het NS-Centraalstation. 

Geschiedenis:
In aanleg laat-middeleeuws claustraal HUIS van de immuniteit van Sint Pieter. Verbouwd in 1630, omstreeks 1660 en in de 18e eeuw, waardoor een complex van vleugels rond een binnenplaats met traptoren ontstond. Het acht vensterassen brede pand heeft een verdieping en een zadeldak. De voorgevel dateert in de huidige vorm uit de vroege 18e eeuw en heeft geblokte strekken boven de vensters. De vensters in de verdieping hebben zesruitsschuiframen uit de 19e eeuw. Eenvoudige, classicistische deuromlijsting. Inwendig: overwelfde kelders, 18e eeuws tochtportaal, 17e eeuwse binnenpui en trappenhuis, zolderingen met moer- en kinderbalken, deels 15e eeuwse, deels 17e eeuwse kapconstructie, kamers met schouwen en stucplafonds uit de 18e eeuw en het begin van de 19e eeuw.

Indeling begane grond: gemeenschappelijke entree en brievenbus. Royale centrale hal, de vloer bestaat uit grote 17e eeuwse witmarmeren plavuizen, prachtige wand- en plafondschilderingen. Trap naar eerste verdieping, gang naar 2e trap naar 2e verdieping. Gemeenschappelijke overloop (met 1 buurman), inpandige berging met centrale HR CV-combi-installatie (2016).

Entree appartement 2e verdieping: entree, garderobe, royale woonkamer (de nok ligt op ca. 4,6 meter hoogte, hierdoor ontstaat veel ruimte en licht door de hoog geplaatste dakramen). De woonkamer beschikt verder over een mooie houten vloer, een werkende open haard, een uitklapbare loggia van ca. 2 m2 (middels dit systeem is het mogelijk om met maximaal 2 personen liggend te genieten van de middag- en avondzon). Open keuken met koelkast, separate vriezer, vaatwasser, oven en 4-pits gasstel met afzuigkap (geen recirculatie, gaat rechtstreeks naar buiten), slaapkamer (Op de foto's in gebruik als kinderkamer) met veel vaste kasten (zowel leg als hang). Badkamer met douche, wastafel met grote spiegelwand, toilet, wasmachine- en drogeropstelling. Vaste trap naar slaap-vide waar 2e slaapkamer aanwezig is met groot Velux dakraam.

Kenmerken / details: 
* Pand is verhuurd voor € 1.866,79 inclusief € 200,- voorschot aan energie.
* Overdracht kan eventueel op korte termijn.
* Op 31-12-2022 was de reserve VvE € 59.000,-, op basis aandeel 91/847 is dat € 6383,84.
* Totale oppervlakte is ca. 75 m2. NEN 2580 is ca. 62 m2, Meetrapport van Object en Co. is aanwezig.
* De woning heeft thans 2 slaapkamers, 3e slaapkamer realiseren is mogelijk.
* Servicekosten VvE is € 194,60 voor groot onderhoud van het pand, onderhoud cv, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten gezamenlijke ruimten. De rest (€ 260,76 is voor gas, elektra en water en deze worden thans op jaarbasis verrekend met de zittende huurster, deze huurster betaalt maandelijks een voorschot van € 200,- per maand).
* Verbruik aan verwarmingskosten wordt nauwkeurig bijgehouden middels caloriemeters op alle radiatoren waarvoor de huurster jaarlijks een afrekening krijgt en al naar gelang haar verbruik bij moet betalen of geld retour ontvangt indien ze minder verbruikt dan haar voorschot van € 200,- per maand).
* WOZ waarde 01-01-2021 € 387.000,- (nieuwe WOZ thans nog onbekend, deze zal naar verwachting hoger zijn).
* Door huurder getekend huurcontract is aanwezig d.d. 9 maart 2021. ROZ model 30 juli 2003.
* Een energielabel is thans niet aanwezig maar verwachting is dat dit gezien de huidige isolatie op een C / D zal uitkomen.

Belastingen en andere heffingen ( kopie uit getekende huurcontract)
7.1 Tenzij dit op grond van de wet of daaruit voortvloeide regelgeving niet is toegestaan, zijn voor rekening van huurder, ook als verhuurder daarvoor wordt aangeslagen:
a. de onroerende zaakbelasting en de waterschap- of polderlasten ter zake van het feitelijk gebruik
van het gebruik van het gehuurde en het feitelijk medegebruik van dienstruimten, algemene en
gemeenschappelijke ruimten;
b. milieuheffingen, waaronder de verontreinigingsheffing oppervlaktewateren en zuiveringsheffing
afvalwater;
c. baatbelasting, of daarmee verwante belastingen of heffingen, geheel of een evenredig gedeelte
daarvan, indien en voor zover huurder is gebaat bij datgene op grond waarvan de aanslag of
heffing wordt opgelegd.
d. overige bestaande of toekomstige belastingen, milieubeschermingbijdragen, lasten, heffingen en
retributies
7.2 Indien de voor rekening van huurder komende heffingen, belastingen, retributies of andere lasten bij verhuurder worden geïnd, moeten deze door huurder op eerste verzoek aan verhuurder worden voldaan.

Vergelijkbaar aanbod

Image of Voorstraat 37

Vianen

Voorstraat 37
Projectontwikkeling
€ 465.000
Image of Groenhoven 854

Amsterdam

Groenhoven 854
Kamerverhuurpand
€ 395.000
Image of Nijkerk, Singel 1 en 3

Nijkerk

Singel 1 en 3
Winkelpand
€ 460.000

Vergelijkbaar pand kopen

Bent u op zoek naar een vergelijkbaar beleggingspand?
Maak een account aan en registreer uw zoekprofiel dan ontvangt u ons aanbod als eerste direct na publicatie.

Vergelijkbaar pand verkopen

Heeft u zelf een beleggingspand om te verkopen?
Presenteer uw pand rechtstreeks aan ons netwerk van 100.000 beleggers waarvan er wekelijks 47.000 beleggers de mailing met nieuw aanbod ontvangen.
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.