Financiering van beleggingspanden

Banken zijn sinds enige tijd terughoudend bij het verstrekken van vastgoedfinancieringen. Helaas worden er te vaak onnodig vastgoedfinancieringen afgewezen. Het financieren van uw huidige of toekomstige beleggingspand is echter vaak prima mogelijk als u gebruik maakt van een ervaren financieringsspecialist die dagelijks met vastgoedfinancieringen bezig is.

 

Zeker op het gebied van verhuurde woningen (zowel zelfstandige units als kamerverhuurpanden) zijn er weer goede mogelijkheden tot financieren. Echter, ook andere verhuurde objecten zijn niet langer op voorhand uit te sluiten.

 

Ruwweg zijn er drie cruciale factoren te onderscheiden die een rol spelen in het financieringstraject.

 

1.   Pand

Uiteraard de kern van de financiering. Een goed onderhouden pand op een goede locatie is natuurlijk makkelijker te financieren dan zijn lelijke broertje op een afgelegen, verouderd en vervuild bedrijventerrein.

 

De waarde die door een taxateur wordt toegekend, komt niet alleen tot stand door de huurstroom maar ook op basis van de inschatting of het pand courant is. Wil iemand anders hier ook huren? Is het pand makkelijk te verkopen? Heeft het pand een tijdloos karakter?

 

2.   Lening nemer

Alle financiële informatie van de afgelopen jaren moet inzichtelijk gemaakt worden.

 

Daarnaast wordt er ook gekeken naar niet financiële informatie zoals (werk) ervaring en de opbouw van de, op dit moment altijd noodzakelijke, eigen middelen.

 

Naast de pure financiële analyse vormt de bank zich ook een beeld van de betrouwbaarheid van de debiteur.

 

Deze twee factoren bepalen grotendeels de inschatting van de bank in hoeverre zij zekerheid hebben dat ze het uitgeleende geld op enig moment ook weer terug krijgen.

 

3.   Kasstroom

Niet alleen de daadwerkelijke hoogte van de huuropbrengst is belangrijk.

 

Ook de lengte van een huurovereenkomst en de vergelijking met actuele huren bij vergelijkbare panden spelen mee om de bank een gevoel van bestendigheid te geven over de betaalbaarheid van de lening.

 

De huurstroom moet dan ook toereikend zijn om de beheerskosten, onderhoudskosten, rente en aflossing te kunnen betalen.

 

Daarnaast vindt u het waarschijnlijk ook wel prettig om een rendement uit uw investering te krijgen.

 

De Kasstroom bepaalt met name of de bank kan verwachten dat de rentebetalingen en aflossingsbedragen ook daadwerkelijk betaald kunnen worden.

 

Conclusie

Het samenspel van deze factoren zorgt voor een passende financiering of de mededeling dat er "helaas niet tot financiering kan worden overgegaan".

 

Om op voorhand te onderzoeken of een financieringsvraag een haalbare kaart is kunt u altijd contact opnemen met één van de medewerkers van onze financieringspartner.

 

In eerste instantie is hun advies gratis en vrijblijvend!

 

Als blijkt dat er goede aanknopingspunten in de financieringswens zitten maken ze graag afspraken met u om tot een passende offerte van een bank te komen.

 

Laat graag uw gegevens achter voor vrijblijvend contact met onze financieringspartner:

Naam: *
Telefoonnummer: *
E-mailadres-mailadres: *
Adres en woonplaats:
Informatie over uw aanvraag:
Abonnement mailinglist: Ja, ik wil graag vrijblijvend en gratis op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod
Kopie toezenden: Ja, ik ontvang graag een kopie van dit bericht op bovenstaand mailadres
Neem deze anti-spam pincode over: *   
 

* verplicht veld.