Aan de slag met een renovatie van een beleggingspand image

Aan de slag met een renovatie van een beleggingspand

28-11-2022

In tijden waarin de vraag naar vastgoed groot is, zal het geen probleem vormen een beleggingspand verhuurd of op termijn verkocht te krijgen. Naarmate de markt echter verandert, kan dit een steeds grotere uitdaging worden. Renovatiewerkzaamheden helpen het pand z’n charme en luxe uitstraling terug te geven, wat dit voor huurders en kopers aantrekkelijker maakt. Er zijn verschillende manieren om beleggingspanden te vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, wanneer de bestaande ruimte verouderd is. Ook het aanbrengen van nieuw behang of bijvoorbeeld stucwerk kan hierbij helpen. Voorafgaand aan dergelijke werkzaamheden is het belangrijk de nodige voorbereidingen te treffen. Welke partijen schakel ik in? Als ik zelf aan de slag ga, welk gereedschap heb ik dan op welk moment nodig? Enzovoorts.

Kwalitatief goed gereedschap huren in plaats van kopen

Gebruik bij het uitvoeren van werkzaamheden aan een beleggingspand kwalitatief goed gereedschap. Dit komt niet alleen het eindresultaat ten goede; het helpt ook de uitvoering van werkzaamheden makkelijker te maken. Denk aan de frustraties die het met een zwakke klopboormachine in een betonnen wand boren met zich meebrengt. Daarbij geldt voor verschillende machines dat je deze hooguit één of twee keer nodig zal hebben. Denk aan een bouwdroger huren om ervoor te zorgen dat het stucwerk sneller bewerkt kan worden. De bouwdroger zal je na uitvoering van deze klus voorlopig niet meer gebruiken; het is zonde om hier zelf veel geld in te investeren.

Investeer in materialen die passen bij de klasse van het pand

Zorg er niet alleen voor dat je kwalitatief goede gereedschappen gebruikt bij een verbouwing. Ook de keuze voor hoogwaardige materialen helpt werkzaamheden te vereenvoudigen. Daarbij is het zaak te kiezen voor materialen die passen bij de klasse van het beleggingspand.

Aanhangwagen of grote afvalcontainer huren

Bij het verbouwen van een beleggingspand, zoals het vervangen van de keuken, komt veel bouwafval vrij. Het is zaak dit afval zo snel mogelijk af te voeren, om te voorkomen dat het in de weg ligt bij de uitvoering van de nog komende werkzaamheden. Ook kan het onnodige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, wanneer bijvoorbeeld planken met spijkers en schroeven onnodig lang in de ruimte blijven liggen. Een afvalcontainer- of aanhanger huren helpt je het puin direct te verwerken. Laad de aanhangwagen vol en breng het vuil direct weg naar de dichtstbijzijnde vuilstort. Dit is vaak goedkoper dan het huren van een afvalcontainer.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.