Wat is een beleggingspand?  image

Wat is een beleggingspand?

9-3-2021

Een beleggingspand is een onroerende zaak die wordt aangekocht om rendement te maken op het geïnvesteerde vermogen. 

Rendement 

Rendement op een investering in vastgoed bestaat uit direct en indirect rendement. Het directe rendement bestaat uit de netto huuropbrengsten die een eigenaar ontvangt ten opzichte van de koopsom van het beleggingspand. Het indirecte rendement bestaat uit de waardevermeerdering tussen de aan- en verkoop van het beleggingspand.

Een beleggingspand hoeft dus niet per definitie verhuurd te zijn omdat indirect rendement ervoor kan zorgen dat het geïnvesteerde vermogen van de belegger groeit tussen de aan- en verkoop van het pand.

Soorten beleggingspanden

In de markt circuleren veel begrippen over verschillende soorten vastgoed en dat kan voor een beginnend belegger verwarrend zijn. Het Centraal Bureau voor de Statistiek definieert commercieel vastgoed (beleggingsvastgoed) als huurwoningen en niet-woningen zoals bedrijfspanden, kantoorpanden en winkelpanden. Andere voorbeelden van niet-woningen zijn horecapanden en maatschappelijk vastgoed. 

Hoogste rendement 

Beginnend beleggers in vastgoed starten met het zoeken naar het goedkoopste beleggingspand met het hoogste rendement. Al gauw komt een groot gedeelte daar van terug als ze merken dat rendement gebaseerd is op risico. Iedere belegger maakt op basis van interne en externe factoren een afweging om te achterhalen welke soort vastgoed het meest passend is om in te beleggen. Daarbij is het verstandig om verder te kijken dan enkel het rendement. Een retail ondernemer die zijn bedrijf verkocht heeft en zijn vermogen deels wil beleggen in vastgoed zal anders naar winkelvastgoed kijken dan een particulier belegger die geen verstand heeft van die markt. 

Rendement op uw vermogen 

Bent u op zoek naar rendement op uw vermogen? Beleggingspanden.nl presenteert iedere week enkele nieuwe beleggingspanden die mogelijk passen bij uw profiel. Schrijf u in voor de wekelijkse mailing en mis nooit meer een beleggingskans. Als u een account aanmaakt en uw zoekprofiel invult dan ontvangt u een e-mail zodra een passend beleggingspand wordt aangemeld. 

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.